Published On: Sri, lip 15th, 2016

NA KAZALIŠNIM DASKMA PRED PUBLIKOM: Umro srpski glumac Milorad Mandić Manda


Poznati srpski glumac Milorad Mandić Manda danas je pao na sceni teatra Vuk Karadžić usred premijere dječije predstave “Petar Pan”. Mandu je reanimirala hitna pomoć duže od sat vremena, ali, nažalost, njegov organizam nije se uspio izboriti.

– Predstava je počela normalno i sve je bilo u redu prvih 15 minuta, a onda je na scenu izašao Manda u ulozi Kapetana Kuke samo je odjednom pao na pod. Mi smo mislili da je to sve dio predstave, a onda su se u sali upalila svjetla i shvatili smo da nešto nije u redu – kaže Jelena za Blic koja je s djecom bila na premijeri. Zbunjena publika još nije shvatila što se događa kada je supruga Milorada Mandića potrčala iz publike na pozornicu, a za njom i Sloboda Mićalović koja je s kćerkom gledala predstavu.

– Zavjesa se odmah spustila i nas su sve zamolili da izađemo iz sale, a ubrzo je stigla Hitna pomoć – prepričavaju događaj posjetitelji koji su bili prisutni. Hitna pomoć je intervenirala na licu mjesta i pružila prvu pomoć slavnom glumcu. Međutim, reanimacija nije uspjela pa je glumac preminuo.

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. svibnja 1961. godine.

U svojoj 21. godini je postao član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. 6 godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječjeg teatra „Boško Buha“. Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije „Bajka za laku noć“, priče za laku noć koje su se emitirale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dječjim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju „Više od igre“ na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u filmu Srđana Dragojevića „Lepa sela lepo gore“.

Bio je voditelj kviza „Uzmi ili ostavi“, a vodio je i kviz „Ja volim Srbiju“./HMS/