Published On: Čet, kol 5th, 2021

Na Kukić TV niti jedne pozitivne riječi o akcijama HV-a i HVO-a u Zapadnoj Bosni


Iako su akcije bile regulirane međunarodnim sporazumom u Splitu između Tuđmana i Izetbegovića, iako su dovele do deblokade i čak i proširenja Sarajeva, iako su svoje živote položili mnogi Hrvati u BIH u oslobađanju BIH omogućivši tako povratak mnogim Bošnjacima, koji su tada mahom bili po dalmatinskim izbjegličkim prihvatilištima,  to izgleda nije dovoljno da bi televizija kojom upravljaju Džemal Šabić i Zvonimir Jukić nešto pozitivno objavila o HVO-u.

Te informacije se čak ne smiju niti objaviti.

Šabića i Jukića je na to mjesto podsjećamo doveo sarajevski “gubernator” za Hercegovinu Slavo Kukić i oni su  tamo izgleda vječno a HDZ parlamentarci u Parlamentu FBIH ne postavljaju uopće pitanje njihove konačne smjene i povratka FTV-a u zakonski okvir. Pitanje je jel uopće znaju smiju li postaviti to pitanje i tko je odgovoran za FTV.

Podsjećmo Šabić je kasnije priznao da je bio radikaliziran islamistčkim idejama teroriste Handala.  Kukić , njegov kadrovik, se također nikada nije ispričao za dovođenje mladog islamističkog kadra na čelo FTV-a.

Šabić je čak priznao da je pripremao terorističku otmicu Handala iz zatvora. Iako je imao dossier posve normalno je prošao Kukićeve kriterije imenovanja u doba Alijanse.

KUKIĆEV KADAR: Šta ima veze ako ga je radikalizirao terorist Handala a onda postao direktor FTV? Bitno da se ne zove Ivana Marić.

Slavo Kukić još se uvijek građanima BIH, sekularistima, nije ispričao za postavljanje dokazanog islamiste na funkciju direktora FTV-a

SENAD AVDIĆ O DŽEMALU ŠABIĆU Krao automobile, pa završio u zatvoru, gdje ga je radikalizirao Handala, a onda postao direktor FTV

Podsjećamo tijekom rata, Slavo Kukić predavao je na Sveučilištu HercegBosne koje je bilo izmješteno u Neumu. Na diplomama koje su izdavane polaznicima pisalo je između ostalog i HercegBosna.

Svojedobno kupeći političke poene po Sarajevu, Kukić , tada još anoniman u Sarajevu, znao se pohvaliti još jednom lažju: Kako je običaj HVO-a bio kada se vraća s terena zarafalati u njegovu kuću. Laž se potom naplaćivala pozicioniranjem na NGO grantovima. Sarajlije, one koje su u to povjerovale doista to misle i danas. Eto  Slavo  je sam, goloruk, cijelo vrijeme rata, probijao se kroz metke HVO-a do svog radnog mjesta u Neumu il Mostaru dok mu je HVO pucao u kuću. I baš nikad nije htio napustiti kvotu samoobrane i zaštite. Od agresije HVO-a.

Neki veoma vispren, snalažljiv i nadasve lukrativan čovjek.

 

Nekada se na FTV nešto i pozitivno moglo čuti o Hrvatima i HVO-u. Bilo je to vrijeme kada su pred Međunarodnom zajednicom morali se pravdati da je FTV i hrvatska TV. Više se čak ni to ne trude.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x