Published On: Čet, ožu. 22nd, 2018

Na dionici Rakitno – Blidinje obustavljen promet za sve kategorije vozila

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra koji stvaraju mjestimične snježne nanose na području jugozapadne Bosne.

Zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen je promet za sve kategorije vozila na R-419 Rakitno – Blidinje.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, izdvajaju se dionice Jablanica – Mostar, Jajce – Banja Luka, Bihać – B.Krupa, Sarajevo – Foča, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Zbog izljevanja rijeke Save, na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (u mjestima Gašnica i Bistrica) promet je potpuno obustavljen.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog odrona na dionici M-14.2 Drvar – Resanovci promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-4 Prijedor – B.Novi u mjestu Dragotinja promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak – Vukosavlje.

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom   dana na M-14.1 Brod – Odžak, Brčko – Bijeljina (naselje Gredice) i M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

(www.jabuka.tv)