Published On: Sri, velj 9th, 2022

Na četiri atraktivne lokacije u ZHŽ postavljeni panoramski dalekozori

Panoramski dalekozori postavljeni su na četiri lokacije na području Županije Zapadnohercegovačke.

Lokacije su pod nadzorom zbog velike vrijednosti postavljenje opreme, a panoramski dalekozori nalaze se na terasi Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, platou vidikovca Peć Mlini u Grudama, na paragliding uzletišu kod kule u Ljubuškom te kod planinarskog doma HPD-a Pločno, izjavila je za portal Jabuka.tv pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ana Soldo.

Posjetili smo Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu s koje se pruža odličan pogleda na Široki Brijeg te okolna brda i planinske vrhove.

Projekt Cycling Rural pokrenut je s ciljem povezivanja sve četiri općine zapadne Hercegovine kroz biciklističke rute, kako bi se na taj način kulturna i prirodna baština integrirala u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste umrežene su u biciklističke staze, te prolaze kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva. Projekt je uveo standard kvalitete kao što je ”Bike Friendly Concept” te je na taj način dodana vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što izravno dovodi do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i ŽZH, odnosno do diversifikacije turističke ponude u obje regije, objašnjava Soldo.

Projekt ”Biciklističke rute za unaprijeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cyling Rural” provodio je se u okviru EU Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Vrijednost projekta iznosi oko 500.000 eura, od čega je Europska unija financirala 400.000 eura.

Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba je trajala 24 mjeseca.

EU je financirala ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekt rezultirao je stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brandom Cycling Rural koja je uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa. (jabuka.tv)

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
3 mjeseci prije

Budućnost