Na Blidinju novogodišnje praznike provelo više od 5000 ljudi

Silvestrovo. Temperatura je u Hercegovini ispod 0 Celzijevih stupnjeva. Nakon dugo vremena, mladi s kojima smo razgovarali nemaju previše dvojbi gdje će za najluđu noć, piše Večernji list.

– Blidinje, jer konačno ima program – govori nam skupina mlađih Gruđana kojima smo se te noći pridružili i proslavili ulazak u novo ljeto. Sam dolazak u ovo planinsko mjestašce, središte zimskog turizma Hercegovine, popravlja raspoloženje.

Vikendice su osvijetljene, brojni su odlučili slaviti ove dane na planini, unajmiti boravište na nekoliko dana. I onda dolazimo do središta života, a to je šator u blizini skijaške staze. Upravo tu je otvoren veliki zimski festival “Blidinje Zima Fest”, koji je započeo 30. prosinca 2017. i trajao tri dana, uz spektakularni doček Nove godine, a svečano je završen 1. siječnja. Jelena Rozga je 30. zagrijala ionako uzavrelu atmosferu, a i sama je bila oduševljena Blidinjem, a onda su u novogodišnjoj noćni glazbeni sastavi i pojedinci doveli atmosferu do usijanja.

– Iz Splita smo ovdje došli na odmor i na proslavu svih ovih blagdana, a plan je se zadržati još nekoliko dana u siječnju. Za nas Dalmatince Blidinje je nešto posebno. Tko voli zimski turizam, nigdje na svijetu nije ljepše, a vjerujte da smo supruga i ja puno toga prošli – govori nam sredovječni par kojeg smo susreli na “Blidinje Zima Festu”.

Tijekom tri dana festivala nastupili su i Neno Murić, Mokarski tamburaši, Valentino Perutina, grupa Noćni let i tamburaški sastav “Prima”, te DJ-evi. Vrhunac festivala bio je Jolin koncert prvoga dana siječnja. Organizatori su istaknuli kako je broj posjetitelja, kako iz BiH tako i iz RH, premašio njihova očekivanja, s obzirom na to da je broj posjetitelja tijekom tri dana premašio brojku od 5000.

– Ovo je prvi put da se jedan veliki festival održava na ovom području, a rekordna posjećenost premašila je naša očekivanja. Vremenske prilike bile su na našoj strani pa su posjetitelji svakog dana mogli uživati u zimskoj idili i sportovima na ski-stazi. Nadamo se da će ovo u budućnosti prerasti u jednu tradiciju i veliku turističku atrakciju – poručili su organizatori.

I nakon ovoga je jasno, Blidinje ima potencijal, samo je potreban kvalitetno osmišljen sadržaj. Upravo “Blidinje Zima Fest” može biti primjer. /HMS/