Published On: Čet, velj 4th, 2021

ZASTUPNICA U ZASTUPNIČKOM DOMU PARLAMENTA BiH Mi Srbi nemamo jedinstvo koje vi Bošnjaci imate, izvrijeđate se međusobno, ali…

Na 16. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrana je zastupnička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta koja glasi.

„Nalaže se Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH da u roku od deset dana od dana usvajanja ove inicijative otpočnu proceduru traženja, diplomatskim i drugim prikladnim kanalima, informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od nje, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tijekom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tijekom svog mandata kao člana Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Tijekom burne rasprave o ovoj inicijativi, zastupnica SNSD-a Sanja Vulić, iznijela je zanimljivu konstataciju, prenosi Avaz.

– Vidjet ćemo hoćete li vi, koji ste iz SDA, podržati ovu inicijativu. Sigurna sam da ćete taster „za“ stisnuti, ne znam iz kojih razloga da ne uđemo ponovo u nacionalnu retoriku.

Jedno je sigurno, ono što ja zamjeram nama Srbima i ovima koji dolaze iz oporbenih redova iz RS jeste što nemamo to jedinstvo koje vi u ovom domu Bošnjaci imate. Vi nema što jedni drugim ne kažete, i vi gospodinu Arnautu i Arnaut vama, izvrijeđate se najstrašnije, ali kada je inicijativa u pitanju bila koga od vas, svi ste za, svi ste jedinstveni, i to jedinstvo vas i drži na okupu i Bosnu i Hercegovinu imamo takvu kakvu imamo, navela je Vulić./HMS/