Published On: Ned, pro 20th, 2020

Na 142 od 150 izbornih mjesta drugačiji broj birača: Simpomatična razlika od oko 4 tisuće birača

Na čak 142 izborna mjesta u Mostaru od ukupno 150 zabilježen je drugačiji broj birača sa spiskova koje su dostavili iz SIP-a u odnosu na stvarno stanje, priopćili su danas na obraćanju medijima iz koalicije “Pod lupom”.

Nakon što su izvijestili o općim podacima i otvaranju biračkih mjesta jutros u sedam sati, Dario Jovanović je kazao da je glavni fokus trenutno na broju birača sa spiskova iz SIP-a.

“Sva pažnja je usmjerena na to: Mi smo dobili izvod sa spiskovima i listama. Prema trenutnim informacijama koje imamo sa terena po broju iz centralne izborne komisije, radi se o 142 mjesta od 150 ukupno na kojima postoji razlika. Za sada imamo razliku od više tisuća birača”, kazao je Jovanović i pojasnio:

“Broj birača danas je manji od broja koji nam je dostavila CIK za otprilike 4.000. Zaista je simptomatično da nedostaje toliki broj birača i da je tolika razlika. Brojevi se ne poklapaju na 142 od 150 mjesta”, dodao je.

Još je poručio da se radi o preliminarnim informacijama te da čekaju pojašnjenje i odgovor SIP-a nakon kčega će se očitovati o cijelom slučaju.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>