Published On: Sub, tra 13th, 2013

MVP-u milijun za šminkanje

Sarajevo – Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH odlučilo je da poradi na imidžu, koji će pokušati popraviti izgradnjom luksuznog atrija u svom sjedištu u Sarajevu u kojem će organizirati VIP prijeme i konferencije. Ovaj luksuz porezne obveznike koštaće više od milijun maraka.
Vijeće ministara BiH usvojio je na posljednjoj sjednici odluku o odobravanju višegodišnjeg kapitalnog projekta za razdoblje od 2013. do 2015. godine “Izgradnja multifunkcionalnog atrija u unutarnjem dvorištu” MIP-a za koji je osiguran 1,1 milijun KM.
Ovaj novac namijenjen je za izgradnju multifunkcionalnog atrija u unutarnjem dvorištu MIP-a, kao i uređenje interijera i male sale za sastanke na prvom katu. Tu je uračunata i izgradnja prilazne rampe za invalide, te klimatizacija dijela unutrašnjosti zgrade.
Iz MVP-a su zahtjev za šminkanje zgrade objasnili time da je unutarnje dvorište nefunkcionalan i neugledan prostor koji narušava izgled objekta, kao i da nije omogućen pristup invalidnim osobama na glavnom ulazu u zgradu zbog nepostojanja prilazne rampe, dok podrumske prostorije ne ispunjavaju minimum zakonskih uvjeta za smještaj arhive, zbog čega MIP iznajmljuje prostorije za to.
– MIP je pristupio planiranju projekta multifunkcionalnog atrija kako bi se dobio reprezentativni VIP prostor. Do sada su završeni idejni projekti atrija i prilazne rampe za osobe s invaliditetom, te upućeni zahtjevi za izdavanje urbanističke saglasnosti – navedeno je u odluci.
Ovim projektom bi se, ističe se, dugoročno riješio problem iznajmljivanja prostora za organizacije prijema i konferencija.
– Uređenjem atrija bili bi stečeni i uvjeti za proširenje podrumskih prostorija za potrebe smještaja arhive, a klimama u objektu bi bili stvoreni uvjeti za normalan rad tijekom ljeta – navedeno je u odluci koju su prihvatili ministri.
Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Lazar Prodanović smatra da se ovaj novac mogao mnogo bolje iskoristiti, jer milijun maraka za relativno mali prostor nije zanemariv.
– To je u ovom trenutku luksuz, jer ima većih prioriteta koji se moraju rješavati u BiH među kojima su pitanja prostora za smještaj institucija koje su sada podstanari i koje plaćaju visoke zakupnine – rekao je Prodanović.

Smještaj

Vijeće ministara BiH usvojilo je nedavno odluku o kupnji prostorija za smještaj institucija koje sada iznajmljuju objekte u površini od 44.000 metara kvadratnih. Za ovo će biti potrebno 20 milijuna maraka.Najviše novca i to deset milijuna maraka otići će u Sarajevo, gdje je smješten i najveći broj institucija, te Tuzli. Za smještaj u Mostaru potrebno je šest milijuna, au Banjaluci i Istočnom Sarajevu četiri milijuna maraka.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare