Published On: Pon, pro 26th, 2016

MVEP kaže da je riješen slučaj hrvatskog studenta u Kini

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je da je slučaj hrvatskog studenta koji se zbog birokratskog propusta od srpnja neuspješno pokušavao iz Kine vratiti u Hrvatsku riješen te da se student T. N. vratio kući.
Zahvaljujući diplomatsko-konzularnim aktivnostima Ministarstva vanjskih i europskih poslova i veleposlanstva RH u NR Kini te aktivnoj i dobroj suradnji s mjerodavnim kineskim tijelima i veleposlanstvom NR Kine u RH, ovaj je slučaj uspješno riješen, čime se potvrđuje usredotočenost hrvatske diplomacije na pružanje efikasne pomoći hrvatskim državljanima izvan RH, priopćio je MVEP.
T. N., hrvatski državljanin, od srpnja se pokušavao vratiti iz Kine, gdje je bio godinu dana na studijima. No stvari su se zakomplicirale zbog birokratske pogreške, zbog koje mladić, iako stipendist kineske vlade i student Sveučilišta u Šangaju, nikada nije dobio boravište u toj zemlji. Da je igrom slučaja postao ilegalac, saznao je tek kada se odlučio vratiti sa studija kući. Za kinesku birokraciju on je već bio izvan zakona i stoga mu je bila uskraćena izlazna viza.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>