Published On: Sat, Aug 8th, 2015

Muslimani u Hrvatskoj poslali apel za spas Tomislava Salopeka

Oprezni su u svakoj izjavi zbog delikatnosti situacije, jer svaka riječ previše može biti kobna za zatočenog Salopeka. Mešihat Islamske zajednice oštro osuđuje otmicu koja, ističe, nema veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama.
Čelnici Islamske zajednice u Hrvatskoj uključeni su u akciju spašavanja otetog Hrvata Tomislava Salopeka kojeg su oteli pripadnici Islamske države u Egiptu.

”Slijedom navedenog, predsjednik Mešihata u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović uputio je apel za pomoć u spašavanju života nevinog Tomislava Salopeka na najutjecajnije adrese u Egiptu da učine sve kako bi spasili Tomislava Salopeka”, stoji u priopćenju Islamske zajednice u Hrvatskoj.
Oprezni su u svakoj izjavi zbog delikatnosti situacije, jer svaka riječ previše može biti kobna za zatočenog Salopeka. Mešihat Islamske zajednice oštro osuđuje otmicu koja, ističe, nema veze s tolerantnim i plemenitim učenjima islama te da je riječ o pogrešnoj metodi iznude i ucjene kojom otmičari žele ostvariti svoje ciljeve.
”Mi se zalažemo da se ovo riješi. To je sve što se može kazati i što je u ovom trenutku primjereno”, rekao je Muftija Aziz Hasanović za Večernji list.