Published On: Uto, lis 5th, 2021

Musliman koji pravi najbolji baget u Francuskoj postao meta ekstremne desnice: Podmeću mu da je Francuze nazivao psima

Makram Akrout, vlasnik pekara u Parizu, stigao je u Francusku iz Tunisa kada je imao 23 godine. Šest je  godin živio kao ilegalni imigrant, zatim je pronašao posao kao pekar, dobio francusko državljanstvo i prije nekoliko dana pobijedio  na natjecanju na kojem je njegov baget proglašen najboljim u Francuskoj.

Akrout je proglašen najboljim u konkurenciji 173 pekara i tako je postao službeni dobavljač bageta za predsjedničku palaču i predsjednika Emmanuela Macrona narednih godinu dana. Iz  ureda francuskog predsjednika čestitali su pekaru tuniskog porijekla, petom Sjevernoafrikancu koji je osvojio nagradu posljednjih godina.

Bio je to znak, kako su objavili francuski mediji, da se migranti mogu istinski integrirati u društvo, usvajajući njegove tradicije do mjere da nadmašuju lokalne radnike.

Akrout je uživao u svom uspjehu sve dok se nije našao u središtu istraživanja zbog niza poruka navodno postavljenih na njegov Facebook račun. Navodno je na facebooku nekada napisao status u kojem brani islam i Francuze naziva psima.

Cijeli su stvar objavili ekstremni desničarski militante koji su taj post navodno pronašli na internetu, ogorčeni što je prestižna nagrada dodijeljena takvom čovjeku.

Sadržaj rečenica napisanih na arapskom jeziku objavila je Hala Oukili, novinarka radija i portala Conversationalist. 

Akrout je uzvratio tužbom tvrdeći da je riječ o falsifikatu. 

Politika istražuje cijeli slučaj a Akroutov odvjetnik tvrdi da je njegov klijent potpuno shrvan zbog onoga što je video na internetu te da je jasno da je cijeli slučaj došao s kraja desnice koja je objavila navodne “print screen” njegovih postova na Facebooku. 

Čelnici grada Pariza kazali su da su zasada sve to nepotvrđene glassine te dodijelili nagradu Akroutu.
guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Što Jes Jes
Što Jes Jes
1 mjesec prije

Nisu Francuzi psi (osim onih koji glasaju za Marine Le Pen) nego su oni žabari. Mislim da isti nadimak imaju i Livnjaci.

Zagor
Zagor
1 mjesec prije

…pa dobro ih je nazvao,ne znam u cemu je problem?…mozda je trebao jedino dodati “genocidni” psi…