Published On: Pon, velj 1st, 2021

Muriz Memić: Znao sam da će doći ovaj dan

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo s ciljem prikupljanja dokaza.

Pretresi se provode u sklopu predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage smrti Dženana Memića u veljači 2016. godine.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi dulje vrijeme, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza o smrti Dženana Memića u veljači 2016. godine . Jedna od osoba u čijim se prostorijama vrši pretraga je službeno lice u institucijama Kantona Sarajevo.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH ne može javnosti pružiti više detalja ili informacija, naveli su.

Skupina Pravda za Dženana Memića reagirala je na vijest o pretresima.

“I rekli smo vam, nećemo odustati. Ovo je samo početak “, rekli su.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, u izjavi za portal N1, portal selektivne pravde, rekao je da vjeruje državnom tužiteljstvu.

“Tada smo to jednostavno primijetili. Ifet (Feraget, odvjetnik obitelji Memić) rekao je na početku ‘Murize, ovo će potrajati pet godina’. Iako ovo još nije kraj, ovo je tek početak. Znao sam za ovo, šutjeli smo, morali smo. Znao sam da će doći ovaj dan “, rekao je Muriz za N1.

Rekao je da od početka vjeruje Tužiteljstvu BiH.