Published On: Čet, sij 21st, 2021

MUP U NEREDIMA U BLAŽUJU NIJE VIDIO NITI JEDNU MIGRANTICU: Sudjelovalo dvije tisuće migranata, uglavnom muškaraca, zapravo 100% muškaraca.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo su se oglasili s informacijama koje imaju o sinoćnjim događajima u migrantskom kampu Blažuj u Sarajevu.

Iz MUP-a navode da su sinoć u 20:00 sati službenici privremenog imigracijskog centra Blažuj obavijestili dežurnu službu Pete policijske uprave da je u krugu kampa, u ulici Kamenolom, na području općine Ilidža, došlo do okupljanja više osoba koje borave u navedenom centru i međusobne tučnjave, prenosi Klix.ba.

Na mjesto događaja je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracijskog centra, kazali su oni, a prema riječima reportera Klixa, na terenu je bilo na desetke policijskih vozila. Kako je kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a ŽS, u neredima je sudjelovalo otprilike 2.000 migranata.

“Prilikom nereda su lakše ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracijskog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u spomenutom centru”, rekli su iz MUP ŽS.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>