Published On: Thu, Jun 6th, 2013

MUP RS-a šalje specijalce da izbave predstavnike RS-a iz zgrade institucija

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić uputio je pripadnike Specijalne jedinice policije u Istočno Sarajevo zbog događanja oko zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu i eventualne potrebe evakuacije predstavnika iz Republike Srpske u parlamentu BiH i Vijeću ministara BiH.

Ministar Jovičić je ovu odluku donio po naredbi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović.

Jovičić je izjavio Srni da su u stanju pripravnosti i pripadnici jedinice za podršku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Situaciju ćemo pratiti i dalje“, naglasio je ministar unutarnjih poslova Srpske. Ispred zgrade institucija BiH na Marindvoru u Sarajevu jučer su počeli prosvjedi građana zbog neizdavanja jedinstvenog matičnog broja građana na području Federacije BiH.

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je Srni da su svi zastupnici iz Republike Srpske u zgradi Parlamenta BiH i očekuju da će im odgovarajuće institucije BiH omogućiti nesmetan izlazak iz grada.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske konstantno prati razvoj situacije ispred zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu, rekla je Srni glasnogovornica MUP-a Srpske Mirna Šoja.

Šoja je naglasila da je ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić u stalnoj komunikaciji sa ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem i federalnim ministrom unutarnjih poslova Predragom Kurtešom.