Published On: Čet, lis. 12th, 2017

Muniri Zildžić dvije i po godine robije za 12 prevara: Obećavala posao i debelo naplaćivala

TUZLA – Kantonalni sud Tuzla potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla za Muniru Zildžić iz Tuzle, koja je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zbog produženog krivičnog djela prevara.

Kantonalno tužilaštvo Tuzla teretilo je Zildžićevu da je u periodu od 2010. do kraja 2013. počinila 12 prevara i sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 maraka.

Pravosnažnom presudom Zildžićeva se obavezuje da nadoknadi štetu oštećenima u pomenutom iznosu.

“Zildžićeva je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama. U nekoliko slučajeva obećavala je invalidsku ili prijevremenu penziju njima ili njihovim članovima porodice. U dva slučaja davala je lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci. Od oštećenih je uzimala novac, iako je bila svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da ispuni obećanja”, saopšteno je juče iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Kantonalni sud Tuzla je uvažio žalbu Tužilaštva i ukinuo prvostepenu presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostepenom sudu predmet na ponovno suđenje.

Optužnicom Tužilaštva se terete da su u dva slučaja bili saučesnici Muniri Zildžić u prevarama.

Zildžićeva je uhapšena u martu 2014. pomoću lažnih novčanica na radnom mjestu u Domu zdravlja Tuzla, gdje je radila kao medicinska sestra na Dječjem odjelu.

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer