Published On: Sub, stu 21st, 2020

MULTETNISUŽIVOT? Jedini Hrvat koji je prešao prag u halal kantonima

U četiri većinski bošnjačke županije hrvatske stranke prešle su n prag samo u Tuzli. Nema ih u Sarajevu, metropopli našoj, centru multikulturalizma i suživota, Unsko sanskom kantonu , Staroj i Prastaroj Hrvatskoj iz koje je hrvatski živalj potpuno istrebljen što džihadima s kraja 16 st. što onim s kraja 20-og. Nema ih ni u  Goraždanskom iz kojeg se svaki put “neočekivano” pojavi Hrvata kada ga treba poslati u Dom naroda. Nema ih u kantonu kojem su poklonili koridor, vojnim pobjedama HV-a i HVO-a.

Iako je stanje za Hrvate u Tuzli tragično, odijelo HDZ-a puna su optimizma. Oni će biti nasmijani i kada zadnji od nas bude napuštao BIH:

Vijećnik kojemu je to pošlo za rukom je kandidat HDZ BiH i HNS BiH Nikica Vidović, koji je izabran u Gradsko vijeće Tuzle.

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izrazio je zahvalnost svim biračima koji su podržali listu HDZ BiH na proteklim Lokalnim izborima.

U priopćenju za javnost potvrdili su da je Lista HDZ BiH osvojila manje glasova nego što je to bilo 2016. godine i u Gradskom vijeću će imati jednog vijećnika. Lista HDZ i HNS BiH je na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Tuzle osvojila 1.544 glasa, ili 3,72 posto podrške birača. No, istakli su kako, rad i djelovanje u narednom sazivu GV Tuzla neće biti ništa manjeg intenziteta nego je to bilo do sada.

-Nažalost, politika stranaka koji su činili većinu u proteklom sazivu nije bila ohrabrujuća za stanovnike Tuzle i to se jasno vidi i kod rezultata izbora svih stranaka.

Tuzla zaslužuje novi koncept rada i politički predstavnici HDZ BiH spremni su na svaki način zagovarati i doprinijeti razvoju Tuzle, navodi GO HDZ BiH Tuzla.

Očekuju da se stranke koje će participirati u tuzlanskom Gradskom vijeću doista drže programa kojeg su ponudili u izbornoj kampanji.

Nadaju se da vijećnici neće kao nakon proteklih izbora vrlo brzo zaboraviti programske ciljeve i okrenuti se svom osobnom interesu. Takvi su, kažu, nanijeli veliku štetu u radu Gradskog vijeća.

-HDZ BiH će se boriti za Tuzlu na svim razinama vlasti jer zaslužujemo veću prepoznatljivost kod federalne i državne vlasti. Također očekujemo da i buduća vlast u Tuzli prepozna svako naseljeno mjesto i da svima ponudi jednake mogućnosti razvoja i uvjeta za život, stoji u priopćenju Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla./HMS/