Published On: Sub, stu 2nd, 2013

Komšić: Pregovara se da jedan član Predsjedništva bude iz HDZ-a

Prijedlog za provedbu presude ” Sejdić – Finci ” o kojem se trenutno raspravlja nije prijedlog Europske unije već je , u suštini , prijedlog Stranke demokratske akcije , kazao je u izjavi za Agenciju Fena predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić .

Taj prijedlog se , pojasnio je , kreće u pravcu izmjene Ustava BiH na način da jedan član Predsjedništva BiH bude iz Hrvatske demokratske zajednice , a ostala dva se biraju .

– Mi se ovdje igramo demokracije i ljudskih prava . Sve ono o čemu se priča ovih mjeseci o presudi ” Sejdić – Finci ” je ustvari rješavanje hrvatskog pitanja . Nema priče o presudi ” Sejdić – Finci ” u njihovim razgovorima , a Europljani , nažalost , sudjeluju u takvoj politici – rekao je Komšić .

Razlog za ovakav stav EU ne zna sa sigurnošću , ali pretpostavlja da je na djelu politika ” daj da se bilo što riješi u BiH ” .

– Slažem se , ne treba EU da nam rješava ovako bitna pitanja , ali treba da čvrsto stoji iza vrijednosti na kojima počiva Europa 21. stoljeća , a to su , prije svega , osnovna ljudska prava – zaključio je Komšić .
( Vijesti.ba / Fena )