Published On: Čet, velj 14th, 2013

Mreža portala uključuje se u potporu malenima Andiju, Davidu, i Gloriji

Sve tvrtke i pravna lica  koje se uključe bilo kakvom donacijom za pomoć u liječenju malom Andiju iz Mostara, Davidu iz Viteza ili maloj Gloriji iz Orašja na portalima koji su članice Mreže Portala dobit će besplatno oglašavanje u trajanju od mjesec dana na baneru mreže 468×60 pred publikom od preko 40.000 jedinstvenih posjetitelja dnevno iz cijele BIH.
Iako se veliki broj tvrtki već odazvao humanitarnim akcijama,  Mreža Portala na ovaj način želi potaknuti tvrtke koje to još nisu učinile da spoje humano sa korisnim i da u zamjenu za svoje humanitarno djelovanje budu nagrađene promo oglasom na našim portalima.
Dovoljno je da nam nakon uplate sredstava na račune ovo troje malih anđela kojima nasušno treba pomoć pošaljete i podatke o vašoj uplati. Molimo organizatore humanitarnih akcija za Andija, Davida i Gloriju, da nam dostave podatke o tvrtkama koje su do sada odlučile pomoći kako bi ih, ukoliko žele mogli promovirati na našem oglasnom prostoru.
Kontakt podaci Mreže portala: info@mrezaportala.com i broj telefona 039 705 559
Podatke o portalima koji podržavaju ovu humanu akciju mozete saznati na www.mrezaportala.com
 
 
Računi za pomoć su:

Hajduk  mali mostarski Andi


Teško bolesni šestogodišnji dječak iz Mostara Andi Milas, boluje od najtežeg oblika epilepsije. Dječaku su se prva oboljenja počela javljati u dobi od šest mjeseci, kada je hospitaliziran na Dječji odjel SKB-a Mostar, nakon čega je otišao na sarajevsku kliniku, gdje mu je konstatiran sindrom Williams. Potom mu je otkriven i Westov sindrom, a od tog nesretnog trenutka dječak je na doživotnoj terapiji. Iako
samohrana i bez posla, jer mora s Andijem provoditi 24 sata, pa nema vremena tražiti posao, za lijekove svoga djeteta majka Sanja se snalazi na sve moguće načine. Kako bi se samohranoj majci pomoglo u financiranju liječenja, Sanja Milas je otvorila račun u podružnici Volksbanke BH u Mostaru.
“Očajna sam jer mu ne mogu platiti lijekove koji ga održavaju na životu i molim za pomoć ljude dobrog srca, jer vjerujem i uvjerila sam se da takvih u ovom gradu ima. Iako mi je teško i neugodno, molim da mi pomognu kako bih skupila novac za liječenje svoga sina”, kazala je Milas.

Svi  koji žele pomoći liječenje malog Andija svoje novčane priloge mogu uplatiti na žiro-račun KM broj 1402010018351995 s naznakom ‘Za malog Andija’ (Za uplate iz inozemstva: SWIFT VBSABA22, IBAN BA 39 1402010018351995 s naznakom ‘Za malog Andija’), te znatno doprinijeti u životnoj borbi našeg malog sugrađana i pružiti mu priliku da kao i sva druga djeca jednog dana osjeti radost djetinjstva.

 TELEFON ZA GRAĐANE KOJI ŽELE DONIRATI 2KM: 092890828

http://www.facebook.com/pages/Pomozimo-malom-Andiju/409611762455986
 

Vitez od Lašve David:

Mreža portala uključuje se u potporu malom Andiju, Davidu, i Gloriji

David Taraba petogodišnji je dječak iz Viteza, teško bolestan. U drugoj godini života Davidu je postavljena dijagnoza simptomatske epilepsije. Obradom je nađena arahnoidalna cista srednje lubanjske jame i postavljena sumnja na kortikalnu displaziju.
David ponekad tijekom 24 sata ima preko 70 napadaja, a liječnici su, kroz liječenje, isprobali najmanje 30 vrsta lijekova. Roditelji su tijekom protekle 3 godine posjetili velik broj bolnica kako bi uopće uspostavili dijagnozu, a u Sarajevu su im predlagali hitnu operaciju, kazavši im kako je u pitanju tumor. Pukom srećom išli su dalje te nakon posjeta Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu uspjeli uspostaviti pravu dijagnozu. Doktori su u raznim bolnicama prije posjete Zagrebu iznosili svakojake dijagnoze (tumor, Rasmusenov encefalitis…), a naposlijetku u Zagrebu se ispostavilo kako se radi o kortikalnoj displaziji.
Tijekom proteklih godinu dana David je s roditeljima posjetio bolnice u Austriji i Njemačkoj gdje je obavljena magnetna rezonanca i video eeg monitoring.
Maleni David je bio po 20 dana u bolnici u Zagrebu, a po povratku u Vitez stanje bi mu se pogoršalo te bi opet morao natrag u Zagreb. Koncem svibnja obitelj Taraba je pri povratku iz Zagreba u Vitez proživjela pravu dramu. David je tijekom vožnje koja je, zbog zastoja u prometu, potrajala gotovo 10 sati imao više od 50 napadaja, te mu je prilikom dolaska u bolnici u Novoj Biloj pružena liječnička pomoć.
David će u studenom ove godine ponovno na snimanje u schon klinik Vogtareuth u Njemačkoj a sredinom 2013. godine trebao bi imati i operaciju. Preporuka doktora je da se operacija radi do 7. godine, jer je nakon toga rizik daleko veći. David je kandidat za operaciju koja je vrlo riskantna primarno zbog oštećenja centra za govor i zbog mogućnosti paralize jedne strane tijela. Ako se ne operira postoji veliki rizik da bi moglo doći do dodatnog usporenja brzine razvoja pa i do gubitka već postojećih sposobnosti. Ipak kod Davida zbog dugoročne perspektive najbolje šanse su operacija, jer liječnici daju samo 10% šanse da će biti dobro ako se ne operira.
Dosadašnji troškovi liječenja malenog Davida iznose preko 100 000 KM, a uzme li se u obzir kako Davidu predstoji nastavak liječenja te sredinom naredne godine i operacija. Troškovi će biti daleko veći nego do sada te ovim putem apeliramo na sve one koji su u prilici financijski pomoći da to učine na broj žiro računa:

Devizni:
IBAN: BA393060212663923909
SWIFT code bank: HAABBA22

KM račun:
3060212561334187 – Hypo Alpe Adria Bank

Za internet bankarstvo moguće da će vam trebati i sljedeći broj: 306 041 00000 394 77 – Hypo Alpe Adria Bank – Poziv na broj: 25613341

Posavska princezica Glorija 

…koja je nastradala nakon što se vrela voda nesretnim događajem tijekom kolinja polila po njoj. Potrebno je skupiti 65.000KM za operaciju.
Mala Glorija je 27.11.2012 god. nesretno pala u vrelu vodu i zadobila duboke i opsežne opekline po cijelom tijelu koje su bile opasne po život.
Nakon pružene hitne pomoći i intervencije medicinskog osoblja ŽB Orašje prevezena je u Zagreb na liječenje gdje se i danas nalazi.
Do sada je liječenje bilo uspješno i Glorija je trenutačno izvan životne opasnosti, ali troškovi daljnjeg liječenja uvelike nadilaze mogućnosti obitelji Arlović. Naime, mama Sanja i tata Mato su neuposleni i žive sa Glorijinom bakom i djedom od njihove mirovine, s njima je i Glorijin dvogodišnji brat Dejan.
Nastavak liječenja, kojim je uz ostalo, predviđeno presađivanje kožnih implantata na oko 90% tijela, iznosi oko 65.000,00 KM, a što se mora osigurati izvan sustava zdravstvenog osiguranja.
Molimo Vas da date svoj doprinos i uključite se u ovu humanitarnu akciju uplatom na dolje navedene ŽR s naznakom „ Za malu Gloriju“ ili pozivom na humanitarni broj 092 890 826 kojim donirate 2 KM, kako bi svi zajedno pomogli Gloriji u ozdravljenju, sretnom odrastanju a samim time i njezinoj obitelji.
Unaprijed zahvalna obitelj Arlović zajedno sa svim volonterima Crvenog križa općine Orašje !

Žiro-račun: 3381802200238081 

S.W.I.F.T. UNCRBA22
IBAN : BA 39 3380 6048 0723 2160
Za:Crveni Križ općine Orašje

poskok.info l mrezaportala.com