Published On: Ned, ruj 26th, 2021

MR. DESTROYER WENT MAD? Čovjek čiji su vojnici srušili WTC, dok on danas ruši Dayton, napisan pod USA patronatom, optužuje druge za rušenja….

“Umjesto da prekine antidejtonsku blokadu rada državnih institucija i vrati se konstruktivnom radu u interesu svih građana, Milorad Dodik nastavlja se dalje kretati u vrlo opasnom smjeru. Krajnje je vrijeme da se zaustavi. Njegova najava da će za šest mjeseci proglasiti neovisnost Republike Srpske ukazuje na put koji može samo srušiti Dejtonski mirovni sporazum i ugroziti mir u Bosni i Hercegovini”, kazao je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

On poručuje da Dodikov ultimatum da se moraju ukinuti Oružane snage, pravosuđe i druge institucije nikada neće biti prihvaćen. Ni sada, ni za šest mjeseci, niti bilo kada.

On, dakle, može samo pokušati jednostrano srušiti Daytonski mirovni sporazum i time narušiti mir, ali ni tada RS neće postati neovisna. Međunarodno pravo, bh. patrioti i euroatlantska zajednica imaju više nego dovoljno snage to spriječiti – ističe Džaferović.

Napominje da je RS entitet, koji postoji po Daytonskom mirovnom sporazumu. Ako Dodik pokuša izaći iz tog okvira, upozorava Džaferović, može samo nestati tog entiteta, a država Bosna i Hercegovina će postojati, jer je ona, za razliku od entiteta, postojala i prije Daytona i po međunarodnom pravu može postojati i bez Daytona, a RS izvan Daytona – ne postoji.

Zato je moj savjet svim političkim opcijama u entitetu RS da dobro čuvaju Bosnu i Hercegovinu ovakvu kakva je sada – podvlači Džaferović.

Ustavni sud s europskim sucima i dodatne državne nadležnosti na čiju provedbu su kasnije pristali svi, daytonske su kategorije i Dodik, navodi Džaferović, ne može reći da sada to više ne važi, da 25 godina implementacije Daytona ne važi.

Jer, ako krenemo tom logikom, onda možemo reći da ne važe ni entiteti, da više ne postoji suglasnost za njihovo postojanje. Mi ne možemo odlučiti što će Dodik uraditi, niti nakon ’92. imamo pravo potcjenjivati takve prijetnje, ali znamo što ćemo mi uraditi – ako bude ugrožena, obranit ćemo cjelovitost Bosne i Hercegovine – navodi se u izjavi Šefika Džaferovića./HMS/

guest
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
radoje cetnik
radoje cetnik
10 mjeseci prije

presdnik dodik vodi nas rs u nezavisnost kroz deset meseci

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  radoje cetnik
10 mjeseci prije

Nema od nista …treba puno para ,nece imati ni za ratkove pelene

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
10 mjeseci prije

armija BiH islamiska teroristička organizacija

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  ŠOKAC
10 mjeseci prije

serem preko svake svere svoje barijere kmeeeeeee

Last edited 10 mjeseci prije by ŠOKAC
Ikim_Suam
Ikim_Suam
10 mjeseci prije

I konstitutivnost naroda je Daytonsko načelo u Ustavu BiH. I to načelo koje natkriljuje sva druga.
Pa opet Džaferović i islamisti traže da se ukine.

Srbi se jednostavno ne žele jednog dana naći u položaju u kakvom su danas BiH Hrvati.

Kako im zamjerit?

Eno
Eno
10 mjeseci prije

A vidi ko se javlja? Pozdrzavas Kosovo da se odcijepi od Srbije a to isto ne moze RS.

mujaga
mujaga
Šta ti kažeš na ovo?  Eno
10 mjeseci prije

tako nam alaha,bicete robovi opet nasim agama i begovima

APZB-Babin
APZB-Babin
Šta ti kažeš na ovo?  mujaga
10 mjeseci prije

Vi ste samo robovi vašeg age Bakira I SDA.

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
10 mjeseci prije

i to ne bilo kakvi robovi nego kurcoljupci specijal munjenik

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  mujaga
10 mjeseci prije

okupatoru turski popu šimi

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
10 mjeseci prije

Politika dvostrukih standarda je općenito politika bošnjačke političke klike.
Kada oni narušavaju Ustav rušenjem konstitutivnosti naroda u ime unitarne BiH ili tzv građanske to nije antidejtonski, a kada slično rade Srbi tražeći dokidanje svega onoga što nije obuhvačeno dejtonskim ustavom onda je to protuustavno.
Dodik majmuniše sa pričom o odvajanju RS-a u slučaju da se njegovi zahjtjevi ne ispune, što je djetinjarija separatizma.
Niti separatizam niti unitarizam nisu Ustavni i to svakako treba sankcionirati sudovima unutar ili pak od strane MZ i EU, ali to razbijanje ne smije i neće proći ni velikomuslimanima ni velikosrbima, s tim što su muslimani neuporedivo agresivniji i iracionalniji.

KulinBanhrvatski1
KulinBanhrvatski1
10 mjeseci prije

Ovo nešto prijeti terorističko kopiile iz 23% no sad treba punom snagom i kapacitetom dokrajčiti tu tvorevinu! RS Srbiji HRHB Hrvatskoj!

APZB-Babin
APZB-Babin
Šta ti kažeš na ovo?  KulinBanhrvatski1
10 mjeseci prije

Zapadna Bosna nama Krajisnicima.

APZB-Babin
APZB-Babin
10 mjeseci prije

Da je nekog zakona i pravde ovaj terorista bi odavno ležao u zatvoru.

krstač
krstač
Šta ti kažeš na ovo?  APZB-Babin
10 mjeseci prije

Tacno,pseto naoruzavalo islamodzihadiste i dijelio drzavljanstva i pasose istim teroristima !

krstač
krstač
Šta ti kažeš na ovo?  krstač
10 mjeseci prije
APZB-Babin
APZB-Babin
Šta ti kažeš na ovo?  krstač
10 mjeseci prije

Isti ti njegovi su ubijali neduzan narod Cazinske Krajine koji je bio uz Fikreta Abdica i likvidirali su u hotelu Sedra za 8.mart Generala HVO Vladu Santica samo zato jer je dao podrsku Fikretu Abdicu i Autonomnoj Pokrajini Zapadna Bosna.Zalosno je sto se za sva ta ubojstva vec odavno zna tko ih je pocinio ali nitko do sad nije odgovarao za te zlocine.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Joj jeste lijepo viriti iz američke guze i sa ove vrlo ugodne i sigurne lokacije objavljivati džihade…

ŠOKAC
ŠOKAC
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Nije nam lahko to zna svatko

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

Čak šestorica terorista koji su izveli teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i Pentagon bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovina, brigade El-Mudžahed, ili su nakon rata bili obučavani u kampovima na teritoriji BiH. Khalid al-Midhar, pilot koji se zrakoplovom zabio u WTC u New Yorku i Muhamed Ata, koji poginuo tijekom terorističkog napada, bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine brigade El-Mudžahed i imali su putovnicu BiH,koju im je dao SEFIK DZAFEROVIC navedeno je u Izvještaju zajedničke Komisije američkog Senata i Kongresa neposredno nakon terorističkih napada 11. rujna.

U ožujku 2004., utvrđeno je da je i drugi pilot, Navak Elhamzi, također sudjelovao u ratu u BiH kao pripadnik brigade El-Mudžahed.

Anonimac
Anonimac
10 mjeseci prije

As many as six terrorists who carried out the terrorist attack on the World Trade Center in New York and the Pentagon were members of the El-Mujahed Brigade, the Army of Bosnia and Herzegovina, or were trained in camps in BiH after the war. Khalid al-Midhar, a pilot who crashed into the WTC in New York and Muhammad Ata, who was killed during a terrorist attack, were members of the El-Mujahed Brigade and had a BiH passport, given to them by SEFIK DZAFEROVIC, the Joint Report said. Commissions of the U.S. Senate and Congress immediately after the Sept. 11 terrorist attacks.

In March 2004, it was established that another pilot, Navak Elhamzi, had also participated in the war in BiH as a member of the El-Mujahed Brigade.