Published On: Sri, lip 9th, 2021

Možete izgledati kao Apolon… ali: Više mišića, lošiji partner

Može izgledati kao Apolon, ali mnogo je važnije što on zaista misli o ženama i kako se ponaša prema njima. A čini se kako znanost baš i ne ide mišićima u prilog po ovom pitanju…

Istraživanje koje je na University of Westminster provedeno na 327 heteroseksualnih muškaraca (više od trećine su soleri) dovelo je do zaključka da su jači muškarci grozni dečki.

Ispalo je da muškarci imaju izraženije seksističke stavove i mržnju prema ženama što je njihova muskulatura izgrađenija.

Povezanost između mišićavih muškaraca i seksizma vuče korijenje iz tradicionalnih uloga spolova.

“Smatramo da su muškarci sa strogim razmišljanjima o ženama i jednakosti spolova pristaše tradicionalnog stereotipa muškosti koji uključuje i superiornost muškarca njegovom tjelesnom pojavom”, rekli su autori istraživanja, piše Cosmopolitan.hr.

Studija tvrdi da se u društvima u kojima se patrijarhalna struktura našla pred izazovom pa je uloga muškarca kao osobe koja se brine za obitelj sve manje izražena muškarci pokušavaju dokazati izgrađujući tijela. Ukratko, muškarac u blizini moćne žene osjeća se ugroženo i to pokazuje pumpanjem mišića.

Mali broj ispitanika i činjenica da je istraživanje provedeno samo u Velikoj Britaniji mogu poljuljati njegovu vjerodostojnost, no, znate kako kažu, gdje ima dima, ima i vatre. U svakom slučaju, kada vam idući put priđe frajer bez mišića, ili možda sa trbuščićem, razmišljajte u duhu znanosti. Ona tvrdi da bi on bio bolji dečko.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x