Published On: Fri, Jun 30th, 2017

Možemo li ostati prijatelji s bivšima? Psiholozi kažu ne, a ovaj video pokazat će vam i zašto

Nije nemoguće ostati u prijateljskim odnosima s bivšima, ali većina iskustava pokazala je kako ishod nije baš pozitivan.
Iako nas naša savjest upućuje na pokušaj zadržavanja barem nekakvog odnosa s osobom s kojom smo bili toliko povezani, za obje bi strane bilo bolje da se udalje jedna od druge.
Psiholozi ističu mnoge probleme koji nastaju prilikom pokušaja zadržavanja prijateljstva s bivšim partnerima. Prvi i najveći od njih je nejednaka privrženost dvije strane i mogućnost da jedna od njih i dalje gaji nade da će u budućnosti doći do ponovnog ljubavnog odnosa.

Jednako često nastaje i problem kada jedan partner odluči stupiti u novu vezu. Dapače, česti su slučajevi u kojima se odbijaju novi ljudi i odbacuje bilo kakva mogućnost uspostavljanja nove veze. Navodi portal Slobodne Dalmacije.
Kako bi objasnio sve emotivne posljedice koje donosi ovakva vrsta odnosa, profesor Alain de Botton napravio je animirani video koji je ubrzo postao hit na Internetu.

De Botton je autor popularne knjige “Ljubavne vježbe”, a nazivaju ga i “filozofom svakodnevnih emocija”. Ovaj Švicarac živi i radi u Londonu, gdje je utemeljio tzv. Životnu školu, inovativni institut kojemu je cilj razviti emotivnu inteligenciju polaznika i poboljšati ljudske odnose.

U videu u Pixarovom stilu možete pogledati objašnjenje ovoga stručnjaka za ljudske odnose i njegov odgovor na pitanje “Možemo li ostati prijatelji s bivšima?”