Published On: Sub, sij 30th, 2021

Može li Trump koristiti Mar-a-Lago kao svoje trajno prebivalište?

Kad je bivši američki predsjednik Donald Trump, tada poduzetnik, pretvorio privatnu rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi u klub, dogovorio je s gradom ograničeni boravak ondje, pa sada neki stanovnici Palm Beacha tvrde da Trump krši taj sporazum, piše u subotu CNN.

Palm Beach razmatra može li Trump koristiti Mar-a-Lago kao svoje trajno prebivalište, a to pitanje moglo bi se raspraviti na idućem sastanku gradskog vijeća, rekao je predstavnik gradske uprave za CNN.

Trump je kupio nekadašnje imanje Marjorie Merriweather Post 1985. godine, a 1993. ga je pretvorio u klub.

Plan je bio, kao i u slučaju većine Trumpovih poslova – zaraditi.

No kako bi prenamijenio privatnu rezidenciju u profitabilan posao i dobio porezne olakšice, Trump je morao pristati na određena ograničenja.

Primjerice, broj članova kluba ne smije premašiti 500, postoje pravila za parking i promet. Članovi kluba, uključujući Trumpa, smiju provesti najviše sedam dana uzastopno u Mar-a-Lagu, a ukupno do tri tjedna u godini.

Trump i njegovi odvjetnici pojavili su se tada nekoliko puta na sastancima gradskog vijeća kako bi tražili odobrenje za prenamjenu imovine. Trump je tada pristao na pravilo od 21 dana, a njegov potpis je na sporazumu, piše CNN.

Međutim, Trump je premašio taj broj dozvoljenih dana i češće boravio u Mar-a-Lagu dok je bio predsjednik, a CNN je prošli mjesec objavio da stanovnici otmjenog grada u Floridi ne namjeravaju dati podršku Trumpu da se klub pretvori u njegovo trajno prebivalište nakon što je napustio Ovalni ured.

Trump se vratio u Mar-a-Lago 20. siječnja i izbjegao inauguraciju predsjednika Joea Bidena.

”To pitanje razmatra naša pravna služba”, rekao je predstavnik grada Palm Beacha Krik Blouin za CNN putem emaila.

Voditelj pravne službe John ‘Skip’ Randolph “pregledava Ugovor sporazuma o korištenju i naše pravilnike kako bi utvrdio može li bivši predsjednik Trump živjeti u Mar-a-Lagu”, dodao je Blouin.

Blouin je rekao da bi to pitanje moglo biti na dnevnom redu predstojećeg sastanka gradskog vijeća 9. veljače.

”Nema dokumenta ili sporazuma na snazi koji zabranjuje predsjedniku Trumpu da koristi Mar-A-Lago kao svoju rezidenciju” inzistirao je The Trump Organization u izjavi CNN-u u prosincu.


uskrs ephzhb