Published On: Sri, stu 13th, 2019

Može li se u Elektroprivredi HZ HB doručkovati za pola sata?

Stojim prije nekoliko mjeseci u redu za plaćanje računa električne energije u Elektroprivredi HZ HB u Mostaru. Kad ispred mene Vlaja. Da, naš Vlaja. U nekoliko minuta stvori se gužva, a za šalterom samo jedan djelatnik. Onaj najstariji. Ostali se “izgubili”. Kad je Vlaja došao na red pita ga što je sam? Ovaj nešto promrmlja, a Vlaja nastavi: Znaš li ti što se djelatnici Elektroprivrede vozaju po Mostaru u službenim automobilima? Toliko ste ih naprimali, da ih nemate gdje više sjesti po uredima, pa ih gurate u službene automobile.

Ova izjava se slobodno može dodati u red ostalih legendarnih Vlajinih, a ni ovaj put nije daleko od istine.

Ipak, izgleda kako bi se stanje uskoro moglo promijeniti. Naime, direktor Marinko Gilja je prije nekoliko dana donio odluku zbog koje više nećemo moći viđati djelatnike EP HZ HB po kafićima i restoranima tijekom cijeloga dana. Doduše, to ne znači da će morati nešto raditi, ali barem će morati biti na radnom mjestu.

Prema odluci i ranije donesenom Pravilniku, djelatnici Elektroprivrede HZ HB će od sada moći koristiti stanku za odmor u vremenu od 10 do 11 sati i ona može trajati 30 minuta.

Nadalje, prema istom pravilniku, djelatnici su dužni zabilježiti vrijeme dolaska na posao, kao i odlaska, te ako tijekom dana napuštaju radno mjesto.

Gilja je pozvao sve voditelje odjela i službi da obrate pozornost na poštivanje pravila, te sukladno tome kažnjavaju one koji ih se ne pridržavaju.

Očito kako je disciplina popustila u Elektroprivredi HZ HB, te se pokušava stati na kraju samovolji pojedinaca. Naši sugovornici ističu kako postoji i određen broj onih koji nisu nikako dolazili na posao, a redovno su primali plaću. Ostaje za vidjeti hoće li Giljina naredba uvesti malo više reda ili će pojedinci i dalje raditi što hoće.

AU: M.K.