MOŽDA PREDSJEDNIK: SDP je možda mislio blokirati Vladu i sada su osujećeni u tomu. Možda…

Komentirajući jučerašnju sjednicu Vlade Federacije BiH i događanja na njoj,  Živko Budimir kazao je u izjavi za Fenu kako je njegov stav , a i Tihić se slaže, da izmjenama u Pravilniku Vlade FBiH ničim nije ugrožena pozicija predsjednika Vlade, odnosno da mu nisu oduzete ingerencije, ako on želi raditi. No, ako je planirao bilo kakve druge aktivnosti i blokadu Vlade, to mu je onemogućeno.
“Reakcija koja je uslijedila nakon sjednice Vlade, ne samo premijera već cijeloga SDP-a, ukazuje na to kako postoji mogućnost da su oni planirali blokadu Vlade i da je onda to ovim pravilnikom sada osujećeno”, naglasio je predsjednik FBiH.
“Znači nema apsolutno nikakvog temelja, niti je razumno govoriti o nekakvom puču u Vladi. Sve su to prenapuhavanja i pretjerivanja, odnosno čak neistine. Ovdje je riječ samo o tome kako je ovakvim pravilnikom onemogućena bilo kakva blokada funkcioniranja federalne Vlade”, istaknuo je Budimir.
Podsjećamo, ministri iz SDP-a i premijer Nermin Nikšić napustili su jučerašnju sjednicu Vlade Federacije BiH, nakon što je usvojen prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Vlade kojima se omogućava potpredsjednicima Vlade da sazivaju sjednice i potpisuju odluke izvršne vlasti FBiH.
Drugim rječima, vodeća bošnjačka partija u vladi FBIH izbačena je iz procesa odlučivanja a Vladu je preuzeo Jerko Lijanović.