Published On: Pon, tra 19th, 2021

Mostarski studenti promoviraju zdravlje

U ponedjeljak 19. travnja počinje Tjedan zdravlja, a završava u petak 23. travnja. U Tjednu zdravlja, kako navode, posvećuju se temama tjelesnog i mentalnog zdravlja te zdravlja okoliša.

“Zdravlje je bitan segment u životu. Studentski zbor je svjestan da oni koje on predstavlja, to jest studenti, nisu osobe kojima je prehrana zdrava, već su najčešće podložni brzoj hrani koja nije zdrava. Stoga smo odlučili organizirati ovaj događaj koji će trajati pet dana, a ono što želimo je povećati svijest studenata o pravilnoj ishrani, okolišu i općenito zdravlju”, kazala je Marija Barun predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Čitav događaj će trajati pet dana, a redoslijed događaja će izgledati ovako:

Ponedjeljak, 19. travnja

Prvi dan Tjedna zdravlja studenti će provesti na kampusu Sveučilišta i trgovačkom centru Mepas Mall gdje će mjeriti tlak i šećer. Ova akcija će se provoditi u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

Utorak, 20. travnja

Utorak će provesti u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održati će predavanje na temu “Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod”.

Predavanje počinje u 17:00 sati, a pratiti ga možete OVDJE.

Srijeda, 21. travnja

Studentska sekcija za hitnu medicinu održati će 3. radionicu prve pomoći pod nazivom “Prva pomoć u vrijeme pandemije COVID-19”. Radionica počinje u 17:00 sati, a možete ju pratiti OVDJE.

Četvrtak, 22. travnja

U sklopu Dane zdravlja održat će se i Dan sporta.

Dan sporta će se održati 22.04. u sportskom centru Arena s početkom u 10:00 sati. Studenti koji su se prijavili na Dan sporta održat će grupni trening.

Petak, 23.travnja

Zadnji dan Tjedna zdravlja obilježit će edukacija. Doktor medicine Antonio Markotić održat će predavanje na temu “Salutogenezom do zdravlja”.

Predavanje će se održati u online okruženju s početkom u 17:00 sati, a predavanje možete pratiti OVDJE.

Studentski zbor ovim organiziranim događajem želi ukazati na važnost zdravlja. Poučavanje o zdravlju, značajno je zbog skladnoga rasta i razvoja tjelesnih, mentalnih ili duševnih, socijalnih ili društvenih sposobnosti i kompetencija studenata, poručili su iz Studentskog zbora.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>