Published On: Sri, velj 19th, 2014

Mostarke se ne odriču luksuza ni u krizi: Većina restorana za Dan žena rezervirana

Opća besparica i kriza građane nikako ne navodi na odustajanje od obilježavanja komercijalnih praznika. Tako se još jedan dan u godini pretvori u trošenje novca na razne darove, večere i putovanja.
Sljedeći takav praznik je međunarodni dan žena, koji se slavi 8. ožujka, a koji će većina pripadnica nježnijeg spola proslaviti u društvu na večeri.
U mostarskim restoranima vladala je gužva za Valentinovo, a sljedeći takav scenarij previđen je za 8. ožujka. Kako smo saznali, rezervacije za Dan žena počele su stizati već poslije Nove godine, a do sada je većina restorana popunjena za taj dan. Posebno zanimanje vladalo je za restorane koji su za taj dan pripremili posebne programe uz glazbu uživo.
”Svakodnevno primamo upite za rezervacije, ali broj mjesta je normalno ograničen, tako da smo primorani odbiti sve koji do sada nisu izvršili rezervaciju”, rečeno je za Bljesak.info u jednom mostarskom restoranu.
Dobru zaradu pored ugostitelja i trgovaca za Dan žena, svakako očekuju i turističke agencije koje su za obilježavanje tog dana pripremile zanimljive turističke aranžmane.
Ponude su većinom inozemne i odnose na metropole poput Pariza, Istanbula, Praga, Rima, ali i na Jadran. Cijene putovanja naravno ovise o aranžmanu, a kreću se od 150 KM, pa nadalje. Nešto jeftiniji su aranžmani na Jadranu i oni se kreći od oko 100 KM.
Osim na večere i putovanja žene će svakako potrošiti i na tretmane u kozmetičkom i frizerskom salonu gdje se također standardno očekuju velike gužve.
Razumljivo je da žene žele biti lijepe i njegovane na svoj dan, te ga proslaviti na najbolji mogući način, stoga ne treba čuditi što će većina žena za ovaj dan izdvojiti pozamašnu sumu novca.