Published On: Pet, tra 29th, 2022

Mostarka izabrana za ministricu Vlade Crne Gore

Skupština Crne Gore jučer je izabrala novu Vladu na čelu sa Dritanom Abazovićem. Za ministricu kulture i medija izabrana je Maša Vlaović, kao nestranačka osoba, a za ministra obrane Raško Konjević koji su rodom iz Bosne i Hercegovine.

Vlaović je rođena 1985. godine u Mostaru. U 2008. godini diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore, smjer međunarodna ekonomija, 2014. završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i povijest umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica dok je 2015. magistrirala na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i povijest suvremene umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica.

Dobitnica je nagrade Glavnog grada ”19 Decembar”, nagrade i stipendije ”CANU” za izuzetan uspjeh tijekom studiranja i nagrade Fakulteta umjetnosti za najboljeg studenta. Trenutno je na doktorskim studijama.

Na Fakultetu umjetnosti angažirana je na predmetima: Povijest umjetnosti baroka i rokokoa, Povijest umjetnosti 18.vijeka i Vizualna umjetnost i novi mediji. Radila je i kao kustosica muzeja.

Konjević (SDP) je rođen 12. travnja 1979. godine u Zenici. Bio je delegat u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a ranije je bio ministar financija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, ministar unutarnjih poslova 2012 – 2016. godine;  član Odbora za sigurnost i obranu, Odbora za ekonomiju, financije i proračun i Odbora za međunarodne odnose i europske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i europskog parlamenta (POSP).

Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorica, 2010 – 2011. godine. Na Fakultetu za poslovne studije ”Montenegro Business School” bio je suradnik na predmetu Osnovi menadžmenta, 2005 – 2012. godine.

Konstitutivna sjednica nove crnogorske vlade bit će održana u petak, piše N1.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ujko MAČEK
Ujko MAČEK
3 mjeseci prije

U naslovu bi bilo Hrvatica da nije srpkinja..ako sam samo rodjen u Sarajevu onda nisam ko Simo Milutinovic Sarajlija za cetaljski dokaz da je Sarajevo stpski grad..