Mostar zadnja rupa na svirali: Wizzair za Malmo leti iz Tuzle

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić održao je u listopadu prošle godine u Gradskoj upravi Mostara sastanak s predstavnicima na kojem su bili nazočni Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije i Ivica Primorac, u ime Ministarstva prometa i veza Hercegovačko-neretvanske županije.
Tada su se svi sudionici složili kako treba podržati projekt ulaska Wizzara na bh tržište i novo otvaranje Zračne luke Mostar prema Europi, a što ima značaj ne samo za Mostar i ove županiju već i susjedne županije.
Danas, pet mjeseci kasnije, Wizzair je službeno objavio početak letova iz BiH – ali ne kako se najavljivalo i očekivalo iz  Mostara, već iz Tuzle!
Letovi će biti organizirani dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, a Wizzair očekuje da preveze preko 30.000 putnika u prvih dvanaest mjeseci. Poslujući na način prijenosa operativnog uspjeha na klijente i to u vidu niskih cijena karata, ova niskobudžetna aviokompanija je objavila da će najniža cijena karte na ovoj ruti biti već od 54,00 KM.
Nova ruta Tuzla – Malmo bit će otvorena od 31. svibnja.
Wizz Air je presretan da može objaviti građanima BIH novu destinaciju iz Tuzle, koji će po prvi put imati pristup niskim tarifama putovanja. Ovo je početak novog poglavlja u povijesti zrakoplovstva BIH. Tijesno radeći na lansiranju naše prve niskotarifne rute iz BIH sa našim partnerom Aerodromom Tuzla, potvrđujemo našu uvjerenost u mogućnosti Tuzlanske regije da privuče turizam i da generira veoma potreban niskotarifni vid zračnog prometa. Švedska je postala jako bitna zemlja u procesu predstavljanja i širenja vlastitog turističkog potencijala prema drugim Europskim zemljama i mi se nadamo da će ova nova ruta iz Malmoa privući švedske putnike, dok u isto vrijeme omogućava pristupačne cijene putovanja zrakoplovom stanovnicima regije Tuzla i šire. Sa cijenama povratne karte već od samo 54,00 KM ostaje Vam da što prije rezervirate Vašu kartu na wizzair.com“, kazao je Daniel de Carvalho, direktor korporativnih komunikacija Wizzaira.
Ovo je ogromna prilika koju smo čekali i na kojoj smo intenzivno radili sa našim dragim partnerom Wizzairom nekoliko godina. Wizzair će donijeti priliku za značajan razvoj gospodarstva i turizma ove regije pa i šire. Molimo iskoristite ovu priliku“, izjavio je generalni direktora JP “Međunarodni aerodrom Tuzla” Enver Jukanović.
Mostarska zračna luka u posljednje vrijeme obara poslijeratne rekorde. Do kraja godine očekuju oko 70.000 putnika, što je blizu predratnoj brojci od 100.000 putnika. Unatoč ovome, čekat ćemo neka bolja vremena da iz Mostara možemo relativno lako i jeftino letjeti u svijet.