Published On: Uto, stu 14th, 2017
#3rd |

Mostar: U subotu obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

Gradski odbor Mladeži HDZ-a BiH Mostar, u suradnji s HVIDRA-om Mostar i Glavnim vijećem Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, organizira 26. obljetnicu utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne u subotu 18. studenoga 2017. godine.

Hrvatska zajednica Herceg-Bosna je krovna i zborna institucija hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine koja okuplja sve slojeve hrvatskoga naroda bez razlike na političko i vjersko opredjeljenje, socijalni status, kao i sve institucije hrvatskoga naroda Bosne i Hercegovine, oslanjajući se na hrvatsku državotvornu političku misao i načela kršćanske demokracije.

Kao politička, kulturna, ekonomska i teritorijalna organizacija hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, Hrvatska zajednica Herceg-Bosna utemeljena je 18. studenoga 1991. godine kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u zemlji.

Program obilježavanja 26. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne započet će u subotu 18. studenoga polaganjem vijenaca na spomen-obilježju svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača, nakon čega slijedi sveta misa u 18 sati za sve poginule hrvatske branitelje u Katedrali Marije Majke Crkve.

Nakon svete mise bit će upriličena kolona sjećanja do Vukovarske ulice i paljenje svijeća za sve poginule hrvatske branitelje i ratne civile, priopćeno je iz Gradskoga odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x