Published On: Sub, tra 8th, 2017

MOSTAR: U nedjelju zbog polumaratona posebna regulacija prometa

U nedjelju 9. travnja 2017. godine u vremenskom razdoblju od 8:30 – 13 sati bit će održan 1. Mostarski polumaraton zbog čega će doći do obustave prometa u pojedinim ulicama Mostara.

Radi se o sljedećim ulicama:

1. Most Vojno, Potoci-Raštani – 2. Bojne Rudničke – Rudarska ulica u vremenu od 10-11 sati;

2. Vrh Avenije – kralja Tomislava – kralja Zvonimira – Hrvatskih branitelja od 10:30-12 sati;

3. Bulevar – Logos, visoka škola Rodoč u vremenu od 10:45 sati – 12:30 sati;

4. Rodoč – Donja Mahala – Ulica Gojka Vukovića – Onešćukova – Husnije Repca – Rade Bitange – Adema Buća – Bunur – Braće Fejića – Mladena Balorde – X hercegovačke brigade – Carinski most u vremenu od 10:45 – 12:45 sati;

5. Kardinala Stepinca u vremenskom razdoblju od 8:30 – 13 sati.

“Imajući u vidu da je ovo prva manifestacija ovakvog karaktera u našem gradu na kojoj će sudjelovati veliki broj natjecatelja, te da imamo priliku da naš grad bude sportsko središte u pravom smislu te riječi, molimo sve građane i sudionike u prometu na razumijevanje i strpljenje te da svi zajedno doprinesemo sigurnom održavanju ovog sportskog spektakla”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Organizatori polumaratona su za sve natjecatelje osigurali okrjepu tijekom utrke i to na četvrtom kilometru (voda – bijele čaše), na devetom kilometru (voda – bijele čaše, izotonični napitak – žute čaše), na 12. kilometru (voda, Red Bull – vlastiti dizajn čaša), na 16. kilometru (voda, coca cola – crvene čaše), te na 19. kilometru (voda).

U 13 sati na platou Mepasa je proglašenje pobjednika u svim kategorijama (najbrži par utrke, najbrži-a student-ica, najbrži-a Mostarac-ka, te najbrži natjecatelj-ica u ukupnom poretku. Organizatori su naveli da je dosadašnji broj prijavljenih natjecatelja premašio sva očekivanja, te se brojka popela na oko 450 sudionika./HMS/