Published On: Fri, Aug 7th, 2020
#3rd | By Desk

Mostar: Trojici maloljetnika prekršajni nalog zbog pokušaja izazivanja nasilja

U četvrtak, 6. kolovoza godine oko 21 sat PU Mostar je obaviještena da se na lokalitetu Španjolskog trga u Mostaru skuplja veća skupina osoba u crnim duksericama s kapuljačama na glavi.

Dolaskom na lice mjesta djelatnika policije, isti su se dali u bijeg prema parku Zrinjevac, oglušujući se na naredbe djelatnika policije da stanu.

Djelatnici policije su sustigli tri osobe i to malodobne L.V.(2005), G.J.(2004) i N.O.(2004) koji su tom prilikom policiji predali teleskopsku palicu dok su u blizini zgrade Gimnazije pronađene skupljene veće količine kamenica i flaša.

Navedene osobe su dovedene u službene prostorije PU Mostar , pozvani su njihovi roditelji te im je uručen prekršajni nalog u iznosu od 500 KM, priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Za protekla 24 sata iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je šest prijava, od čega na području Mostara dvije, na području Neuma jedna i na području Konjica tri.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su dva prekršaja i to na području Mostara jedan i na području Čapljine jedan.

Zabilježeno je 10 prometnih nezgoda i to na području Mostara šest, na području Čapljine jedna, na području Neuma jeda i na području Čitluka dvije u kojima su četiri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, navedeno je u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ-a.