Published On: Sri, sij 10th, 2018

Mostar: Topčić se nagodio i priznao ubojstvo mladića u objektu “Slavonija Di”

Valter Topčić (59) optužen za ubojstvo Islama Ahmetovića (25) iz okoline Viteza i u stjecaju s kaznenim djelom “paljevina”, kao i “izazivanje opće opasnosti”, sklopio je sporazum o priznanju krivnje.

U Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a potvrđeno je da je prihvatio kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, ali o tome će se raspravljati tek na narednom ročištu, s obzirom na to da je jučerašnje ročište odgođeno zbog Topčićevih zdravstvenih problema. Naredno je ročište zakazano za 17. siječnja, piše Dnevni list.

Topčića optužnica tereti da je 18. lipnja prošle godine između 13 i 14 sati, u nekadašnjem salonu namještaja “Slavonija Di” u Mostaru, u kojem je radio kao čuvar, zatekao Ahmetovića i njegova rođaka Sandra Nicu (25), koji su tu došli s namjerom da prikupe sekundarne sirovine, nakon čega je povikao: “Stanite, majku vam j….”, te iz pištolja “browing” ispalio hitac u zrak.

Ahmetović je stao, nakon čega ga je Topčić drškom pištolja počeo udarati u glavu, a nije se obazirao ni kad mu se on obratio riječima “Nemoj me udarati, zovi policiju”.

https://www.jabuka.tv/mostar-na-zgaristu-objekta-slavonija-di-pronadeno-mrtvo-tijelo/

Nakon toga je iz neposredne blizine ispalio hitac u Ahmetovićevu glavu. Sve je vidio Nice, koji je uspio pobjeći. Topčić je nakon toga, kako bi prikrio kazneno djelo koje je uradio, podmetnuo požar u objektu zapalivši jednu zavjesu. Došlo je do požara širokih razmjera koji je prijetio i stanovništvu, a tijelo ubijenoga Ahmetovića pronađeno je potpuno izgorjelo.

Osim objekta “Slavonija Di”, izgorjela su tri automobila parkirana u neposrednoj blizini, prikolica za vozilo te dio susjedne kuće. Ukupna načinjena šteta procijenjena je na 203.000 KM.”

(www.jabuka.tv)

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare