Published On: Uto, stu 24th, 2020
#3rd | By Desk

MOSTAR Ove godine bez Wintervilla zbog epidemiološke situacije

Grad Mostar ove godine neće organizirati Zimski grad Winterville zbog epidemiološke situacije vezane za pandemiju koronavirusa, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave Mostar.

Ističu kako su se do zadnjeg trenutka nadali kako će barem u manjem obimu nego ranijih godina ipak organizirati Winterville i postaviti kućice na Šetalištu i klizalište u Gradskom parku.

Međutim s obzirom na stalan rast broja zaraženih u Mostaru te najnovije epidemiološke mjere koje su na snazi, odgađamo Winterville jer ne želimo da ova manifestacija utječe na još brže širenje virusa i dovede do još težeg opterećenja zdravstvenog sustava u Mostaru, navodi se u priopćenju.

Iz Gradske uprave navode kako nastoje donijeti predblagdansko raspoloženje u grad te ističu kako će Mostar ove godine biti ukrašen ljepše nego svih prethodnih godina.

Kreativni tim koji okuplja mostarske umjetnike osmislio je aktivnosti koje možemo provesti u skladu s postojećim epidemiološkim mjerama.

Akademski kipar Dalibor Nikolić vodi radionicu s mostarskom Udrugom za Down Sindrom, a štićenicima ove udruge povjerena je izrada ovogodišnjih božićnih jaslica u Mostaru, koje će biti izložene na Rondou.