MOSTAR: Most Musala uskoro u funkciji, Titova jednosmjerna postaje dvosmjerna ulica

Radovi na izradi privremene horizontalne i vertikalne signalizacije kojom se uspostavlja privremeni kružni tok na Španjolskom trgu će biti okončani u narednih sedam dana, u zavisnosti od meteo-prilika.
Iz Ureda za informiranje Grada Mostara stigla je informacija o radovima na izgradnji glavnih obalnih kolektora Grada Mostara, te planiranim izmjenama u režimu odvijanja prometa uzrokovanih istim.

Tako se početkom listopada na raskrižju kod hotela ‘Ero’ u potpunosti očekuje završetak radova i raskrižje će biti u funkciji u punom kapacitetu. Radovi na izljevnoj građevini KP2 uz Carinski most će biti nastavljeni, ali isti neće uzrokovati izmjene režima prometa.

Radovi na izradi privremene horizontalne i vertikalne signalizacije kojom se uspostavlja privremeni kružni tok na Španjolskom trgu će biti okončani u narednih sedam dana, u zavisnosti od meteo-prilika.

U prvom tjednu mjeseca listopada okončat će se radovi na izljevnom kanalu KP3 zbog kojih je onemogućen promet preko mosta Musala (Titov most). Na izljevnoj građevini KP3 radovi će se nastaviti i poslije ovog roka, ali isti neće utjecati na odvijanje prometa preko mosta.

Normalizacijom prometa preko mosta Musala (Titov most) odnosno ul. Mostarskog bataljona, stvaraju se pretpostavke za intenziviranje radova na izgradnji glavnog lijevo-obalnog kolektora, te rekonstrukciji vodovodnih instalacija na istoj trasi. Stoga se početkom mjeseca listopada očekuje potpuna obustava prometa na djelu ul. M. Tita od raskrižja sa ul. braće Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica). Točan datum obustave prometa na ovoj dionici bit će objavljen naknadno. Planirano je da radovi na ovoj dionici traju četiri mjeseca.

U drugoj polovini mjeseca listopada počinju radovi na izgradnji glavnog lijevo-obalnog kolektora na dionici Lučki most – park A. Šantića što će uzrokovati potpuni prekid prometa u ul. M. Tita na ovoj dionici.

Promet u ul. M.Tita na dionici od raskrižja sa ul. brća Brkića (bivša robna kuća Razvitak) do mjesta izvođenja radova (park A. Šantića) će se odvijati dvosmjerno. Iz ovog razloga neće biti dopušteno parkiranje vozila na ovoj dionici ul. M. Tita.

Početkom radova na izradi mikro-tunela u blizini Narodnog pozorišta odnosno Šehitluka, što se očekuje u studenome, dvosmjerni promet u ul. M. Tita neće biti moguć dalje od ovog mjesta izvođenja radova.

Okončanje radova na mikro-tunelu očekuje se do kraja siječnja 2018. godine nakon čega se nastavljaju radovi na otvorenom iskopu od Narodnog pozorišta do raskrižja sa ul. Huse Maslića. Normalizacija prometa u ul. M. Tita očekuje se u svibnju 2018. godine, navodi se iz Grada Mostara, piše Bljesak.info.