Published On: Uto, velj 9th, 2021

MOSTAR JE KAZAO “DOSTA NAMETANJA”: Sutra drugi krug glasovanja za gradonačelnika Mostara usprkos odluci OHR-a!

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Ivan Zelenika iz HDZ BiH najavio je da će sutra biti nastavljena prva sjednica ovog tijela na čijem dnevnom redu je drugi krug glasanja za gradonačelnika Mostara usprkos odluci OHR-a da poništi prvi krug.

U priopćenju iz Gradskog vijeća, koje je potpisao Zelenika, navedeno je da se Vijeće, prema propisanim procedurama, odlučilo za nastavak sjednice.

Zelenika navodi da će drugi krug glasanja za izbor gradonačelnika grada Mostara biti održan sutra u 13.00 sati u Gradskoj vijećnici.

Zelenika se za sazivanje sjednice poziva na članak 100 stavak 2 Poslovnika Gradskog vijeća.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Mostara prekinuta je 5. veljače nakon prvog kruga glasanja za gradonačelnika pošto su vijećnici iz Koalicije za Mostar napustili zasjedanje.

U drugi krug za gradonačelnika tada je prošao Mario Kordić, kandidat HDZ-a s 14 glasova i kandidat Koalicije za Mostar Zlatko Guzin s 11 glasova.

Misija OSCE-a, Izaslanstvo EU, specijalni predstavnik EU u BiH, ambasade Velike Britanije i SAD, te OHR danas su pozvali Gradsko vijeće Mostara da ponovi prvi krug glasanja za gradonačelnika.

U zajedničkom priopćenju uoči sutrašnjeg nastavka konstitutivne sjednice Gradskog vijeća Mostara se traži da se proces vrati na poziciju koja je u skladu s gradskim Statutom, odnosno da glasanje bude tajno, prenosi Srna./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>