Published On: Ned, srp 29th, 2018

MOSTAR JE GRAD FENOMEN: U manje od 60 godina zbio je preko 4 stoljeća skokova

dnevnik.ba

S početkom u 16 sati, danas će biti održani 452. tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Neretvu, velika sportsko-turistička manifestacija, koja će okupiti desetke natjecatelja, te tisuće ljubitelja skokova na platou ispod Starog mosta. Ovo je fenomenalan podatak kada se zna da običaj skakanja datira iz vremena Titove Jugoslavije. Pa se broj 452 čini kao prekrasan spin. Opet posto se radi o važnom događaju spinovi se ne bi nad njim smjeli raditi.

Sudionici natjecanja u disciplinama skok na noge i na glavu, koja je poznatija kao “Mostarska lasta”, skakat će s visine od oko 25 metara iznad vode. Točan broj natjecatelja znat će se oko 13 sati, nakon što budu dovršeni liječnički pregledi.

Ipak, očekuju se, kao i svake godine, sudjelovanje desetaka skakača u obje discipline, a prijave su pristizale iz nekoliko zemalja regije- od Slovenije do Srbije.

Organizatori, Klub skakača u vodu Mostari, najavili su u petak na konferenciji za tisak da će ove godine neki od mladih skakača izvesti tzv. “štangu”, koji već dugo nije izveden.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare