Published On: Sub, svi 28th, 2022

Mostar dobiva muzej Oldtimera

Predsjednik kluba Oldtimer Mostar Zdravko Vidović ističe kako je muzej Oldtimera jedan od najvećih događaja u Europi.

„Ovo je veliko poštovanje prema Oldtimer klubu i nikada se ovoliko auta nije glasilo kao što je  u Mostaru. Povezali smo zemlje bivše Jugoslavije, ali i ljude da dođu i vole Mostar“, kazao je Vidović.

Vidović ističe da su ljubitelji oldtimera, ali i vlasnici auta stigli iz Srbije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Slovenije, gradova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije. Te dodaje kako je na otvaranje muzeja stiglo 150 Oldtimera.

„Otvaramo vrata mladim umjetnicima, a pogotovo onim umjetnicima koji nemaju financijskih sredstava za iznajmljivanje prostora. Njima su vrata otvorena za edukacije, izložbe i druženja. Ovaj muzej smo napravili da bi mlađe generacije vidjele kakva je kultura bila prije 50. ili 100. godina, i kako su ljudi lakše i ljepše živjeli“, rekao je Vidović.

Vrijedan eksponati se mogu pronaći ispred i unutar muzeja, od Forda p iz 1927. godine do Jaguara iz 1962. godine koji je jedan od rijetkih eksponata u Europi.

image

„Oldtimer klub Mostar započinje s interesantnom pričom o Vinskim cestama. Posjetitelji koji žele posjetiti vinariju Hercegovinu mogu iznajmiti ex yu auta“, kazao je Vidović.

Branko Kapetanović zastupa Oldtimer klub iz Osijeka i vlasnik je automobila Austin iz 1946 godine. Kapetanović ističe kako su se ovakvi automobili proizvodili od 1932. do 1947. godine.

image

„Proizvedeno je oko 350 tisuća ovakvog modela auta, a najinteresantnije je da za vrijeme Drugog svjetskog rata proizvodnja nije prekidana. Nego su se takva auta više koristila u dostavne svrhe“, rekao je Kapetanović.

Kapetanović ističe kako je zahtjevno održavati ovakvo auto zbog dijelova za kojima treba posegnuti za veću količinu novca za određene dijelove.

Dario Vujičić iz Pelješca je stigao sa svojim Volvom 240 i već je tri godine za redom u Gradu Mostaru.

image
guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Poslije će skutorski jezikoslovci reći da je old i timer RVACKa riječ…

Sabahudin
Sabahudin
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Jel to sve???Ne mozes nista smislenije???

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

❤️