Published On: Uto, tra 4th, 2017

MOSTAR: Danas se otvara jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva

Danas se u Mostaru otvara 20. međunarodni sajam gospodarstva, na kojem sudjeluje više od 800 izlagača iz 30 zemalja svijeta, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Svečanost otvorenja kojoj će nazočiti sva trojica članova Predsjedništva BiH, novoizabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik RS i F BiH Milorad Dodik i Marinko Čavara, zamjenik ministra poljoprivrede NR Kine, te brojni drugi dužnosnici i poslovni ljudi iz zemlje i regije počinje u 11 sati.

Na svečanosti će govoriti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a Sajam će otvoriti premijer Hrvatske, zemlje partnera ovogodišnjeg Sajma, Andrej Plenković.

– Čini se kako je kriza konačno popustila. Svi naši izložbeni prostori popunjeni su prije više od mjesec dana i, na žalost, ove godine nećemo moći ugostiti sve tvrtke koje su izrazile interes za dolazak u Mostar. Imajući to u vidu, morat ćemo razmisliti i o proširenju naših kapaciteta – kazala je Dalfina Bošnjak.

Bošnjak ja kazala kako će i ove godine popratni program biti jako bogat.

-Planirano je, među ostalim, održavanje dvodnevne konferencije Inicijative 16+1 “Jedan pojas – jedan put”, na kojemu će sudjelovati predstavnici 16 zemalja jugoistočne Europe i Kine, zatim konferencija “Komunikacijski sustavi” u okviru koje će biti predstavljena južna trasa koridora 5C, te okrugli stol o maslinarstvu u Hercegovini./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare