Published On: Čet, lip 13th, 2019
#3rd | By Desk

Morski pas zbog visokih cijena putuje iz Hrvatske ka Neumu

Veliki morski pas ponovno je uočen u vodama Jadranskog mora, ovaj put turisti su ga sa brodice snimili u Korčulanskom kanalu.

Stručnjaci, iako su naglasili da nema razloga panici, jer je riječ o nezreloj jedinki koja nije agresivna, nisu mogli potvrditi odakle ona blizu obale.

Doznajemo da je ova rijetka vrsta u naš komšiluk uplovila iz Sredozemnog mora, s namjerom da pojede porciju škampi i girica, ne bi li bolje prošla nego u vodama pod italijanskom čizmom. Međutim, frapirana cijenama na Dubrovačkom, a potom i Splitsko-dalmatinskom primorju, odlučila je probiti se do Neuma.

Poznato je da balkanski paradajz turisti, a odnedavno i oni s malo dubljim džepovima zaobilaze restorane na rivi, ali ovo je prvi zabilježen slučaj da i podvodni svijet pribjegava u jeftinije vode.

Krenuvši ka Neumu, akter ove priče doživio je još jedno neugodno iskustvo. Naime, kako se na izgradnji Pelješkog mosta, jednog od najvažnijih projekata u modernoj Hrvatskoj, radi punom parom, morskom psu, kao i brojnim turistima na kruzerima i jahtama bio je onemogućen prolaz.

Izbezumljen i gladan bio je prinuđen da se vrati. U potrazi za pristojnim cjenovnikom stigao je do Korčulanskog kanala. Reagovali su i zvaničnici Bosne i Hercegovine, koji su u protestnoj noti predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović ponovili protivljenje naše zemlje izgradnji Pelješkog mosta, koji, kako kažu, neće narušiti samo dobrosusjedske odnose dviju država, već i dva podvodna svijeta

satro.info