Published On: Pet, sij 10th, 2014

MORDOR: MMF i OHR traže od Budimira da nastavi biti kooperativan i ne talasa…

Ured visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini i dalje smatra da oktroirani predsjednik Federacije BiH, nekadašnji hrvatski general , danaas politička marioneta u rukama većinskog nacionalizma, Živko Budimir treba poništiti ili izmijeniti odluku od 3. siječnja 2014. tako da osigura da federalni ministar financija nastavi vršiti funkciju sve dok ne bude imenovan njegov nasljednik ili dok sud ne odluči drugačije, priopćeno je danas iz OHR-a.

“Ministar financija FBiH ima ključnu ulogu i njegovo odsustvo utječe na funkcioniranje svih institucija u Federaciji a i šire. Iako bi se mogli poduzeti koraci da se popune neke pravne praznine, takva procedura mogla bi potrajati i ne bi rezultirala sveobuhvatnim rješenjem koje bi osiguralo potpuno funkcionalnog kako ministra tako i Ministarstvo financija.

Kako je naveo Međunarodni monetarni fond, provedba ekonomske politike dogovorene u okviru stand-by aranžmana također je suštinski uvjetovana postojanjem potpuno funkcionalnog ministra i Ministarstva financija u Federaciji BiH”, naglašava OHR.

Odluka predsjednika, ukoliko ne bude promijenjena, stoga će imati ozbiljne posljedice na funkcioniranje institucija Federacije BiH i na sposobnost Bosne i Hercegovine u cjelini da ispuni obaveze prema građanima i povjeriteljima, navodi OHR.


uskrs ephzhb