Published On: Sri, svi 8th, 2013

ŠTA TI JE DRŽAVA: Čeka se zeleno svjetlo stranog veleposlanika za uhićenje domaćeg krimosa Lijanovića

Moonizam je novi fenomen u suvremenoj političkoj teoriji. Moonizam predstavlja pojavu strahovlade, stranog namjesnika u tuđoj državi. Slaboj titrajućoj državi koja zapravo država i nije, u kojoj strani veleposlanik, američki,ruski, ili turski postaje Suveren iznad svih državnih institucija. Jake države i nacije takve stvari ne dozvoljavaju, no slabe kolonije, pogotovo one u kojima većinski narod traži podržava stranu upravu nad zemljom, pogodno su tlo za moonizam. Bosnom i Hercegovinom kruži bauk moonizma. Patrick Moon , čovjek koji je nesretnim spletom okolnosti zadesio baš nas tvorac je tog novog poglavlja političke teorije i prakse. Upućeniji u slučaj privođenja Živka Budimira tako govore, kako je Radončić pobrao političke bodove i na ovom slučaju. On je naime kao ministar sigurnosti BIH, prije samog čina privođenja oktroiranog predsjednika FBIH, koji je na tu funkciju došao i voljom Patricka Moona, za privođenje istog  tražio zeleno svjetlo od američkog veleposlanika. Apsurdno je , što je BH javnost posve oguglala na tu informaciju. Jer kad živiš u getu, u balkanskom Guantanamu Patricka Moona posve je normalno da za sve dozvole ideš u njega. Npr. trebaš uzorati njivu, zovi Moona, otvara ti se Mc Donalds, pitaj Moona. Preuredio bi Federaciju? Pitaj Moona. Treba ti dozvola za ovo il ono, vozačka, osobna, ili bilo što drugo. Za sve se pita Patrick Moon. Radončić je dakle imao informaciju da je Živko umočen. I da se ne radi o časnom ratniku nego o bijednom i prostom kriminalcu. Iako su državni organi obavili sve što je potrebno da se dotičnog hapsi, državni ministar sigurnosti , kazuje tako upućeni sarajevski kružok, prije samog čina privođenja Živka, koji američke doručke više jesti neće, morao je dobiti i privolu vrhovne instance u zemlji. Američkog aparatdžika. I ovaj , kad je vidio, da je dr. Živago od kazne liječio sve, pa i potencijalne nove pucače na američko veleposlanstvo, teška srca, i s bolom u duši, odrekao se svog drugog najmilijeg političara u zemlji. No Lijanovića nije.
Iako SIPA već dugo barata s pregršt informacija zbog kojih je glamočko krvožedno čudovište odavno trebalo biti docimer Živku, Patrick Moon još uvijek ne dozvoljava Radončiću da Jerku privede.
Koji američki zadatak Jerkiša još mora obaviti?
Što je to ostalo još od hrvatskih kolektivnih prava da se može pogaziti a da Lijanovo najblesavije to može obaviti?
Zašto ga drži Moon?
Za vrijeme, dok država BIH , na koljenima moli stranog ambasadora da joj dopusti privođenje svojih kriminalaca, Patrick Moon licemjerno , dok drži Inzkića za rukicu, ponavlja kako institucije državice Bosnice moraju funkcionirati.
I svi patrioti, sarajski, iz zemlje bošnjakistanske šute ko što pizdeki inače šute. Kad treba oplesti po Mostaru i Banjaluci puna su im usta države i srca junačkog zlatnoljiljanskog. Kad treba javno reći, kako je bruka, i sramota za zemlju, i svakog bosanskog patriotu, da jedan strani baletan zaustavlja privođenje trgovaca slobodama i stokom, i posredno štiti kriminal, onda im avaz naglo ode u d moll.
No sve je to na kraju krajeva normalno. Da nismo to što jesmo. Narodi, plemena na rubu demokracije. Genotipi pogodni za kolonizaciju i eksploataciju ne bi nam radili to što rade.
Može im jednostavno bit.
nzirdum l poskok.info