Published On: Čet, sij 24th, 2013

PATRICK SE ZAJEBAJE: Kako bi dodatno ponizio Hrvate, Moon u ekspertni tim imenovao i Zubaka

Patrick Moon objavio je u srijedu sastav skupine stručnjaka koja će početi raditi na pripremi prijedloga preustroja Federacije BiH, koja bi trebala rezultirati jeftinijom i jednostavnijom administacijom, objavio je na svome blogu veleposlanik Moon.
U sastavu ekspertne skupine su istaknuti sveučilišni profesori, pravnici i stručnjaci čija je zadaća ponuditi prijedloge o kojima bi se trebalo raspravljati na velikoj konferenciji tijekom proljeća koja će okupiti predstavnike znanstvene zajednice, nevladinih organizacija i stručnjaka, a čiji će se zaključci dostaviti političarima na usuglašavanje.
-Zamolio sam tu ekspertnu skupinu da se usredotoči na prijedloge koji su politički pragmatični i koji bi mogli dobiti široku potporu svih građana. Isto tako, zamolio sam ih da ne uzimaju u razmatranje reforme koje bi dalje dijelile BiH, napisao je Moon.
Članovi ekspertne skupine su sveučilišni profesori Mirjana Nadaždin Defterdarević i Mile Lasić, Vehid Šehić te bivši predsjednik Federacije BiH Krešimir Zubak, bivši predsjednik Ustavnog suda FBiH Kasim Trnka te suradnik Zlatan Begić.
Ekspertna skupina bi trebala obraditi sve pristigle prijedloge o reformi Federacije BiH, kako bi ih sistematizirali za izradu prijedloga za ustavne reforme koji će ovoga ljeta biti predstavljeni najvišim dužnosnicima vlasti i političkim čelnicima, objavio je Moon .
Moon je pojasnio da je Federacija BiH ‘previše složena, previše skupa i ne služi najboljim interesima građana’.
-Ovo je rasprava o funkcionalnosti Federacije i efikasnosti Vlade FBiH, a ne samo rasprava o kartama ili teritorijalnom restruktuiranju. Ovu raspravu ne bi trebalo zloupotrabiti za poticanje strahova ili zabrinutosti za nacionalne interese, dodao je i naveo da ne postoji neootomanski plan za reforme ovoga entiteta.
Cijela stvar i ne bi bila toliko smiješna da Moon u svoj famozni tim nije pozvao i Zubaka, lika koji je suotac ovakve glomazne strukture Federacije, začetnik ideje o mješovitim kantonima koji su danas mjesta najveće međuetničke mržnje i  kantoni u kojima ne dolazi do demokratizacije upravo zbog tog famoznog straha od drugog. Zubak je i jedan od inicijatora provedbe ideje Svi ustavni na svakom pedlju   BIH, koja u teoriji zvuču super dok je u praksi dovela do tog da su Hrvati u RS-u ostali treći narod i nebitni kao i prije te reforme dok su u Federaciji postali drugorazredan narod izgubivši nacionalni veto i pravne poluge moći koje su imali prije tog.
Kako je počeo s reformom, šteta je što Moon u ekspertni tim nije pozvao i Ivu Komšića.
Inače udruga koja se prozvala egzotičnim imenom “Pravni institut BIH” donijela je odvratan dokument, famozni prijedlog preustroja Federacije u kojem drsko i bez zadrške predlažu reformu FBIH koja bi se iz ovakve preoblikovala u 6 kantona od kojih bi 5 bilo etnički bošnjačkih dok, jedan kako ne bi bio hrvatski treba biti multietničan. Tamo dakle gdje je patriotska ABIH počistila, tamo je naše bošnjačko, a tamo gdje nije, tamo ćemo multietnićariti koliko se bude dalo. I usput kakiti o  fašističkoj HRHB.
Eto i takve udruge plaća ovaj mladi turski veleposlanik otkada se odmetnuo od američkih načela slobode, demokracije, jednakopravnosti i pravde. Sve za malo nafte. Pa i Zubaka.