Published On: Čet, pro 13th, 2018

Monstrum iz Rijeke dvije godine silovao svoju 10-godišnju pokćerku

Muškarac s područja Rijeke, koji je dvije godine seksualno zlostavljao svoju 10-godišnju pokćerku, ostaje u istražnom zatvoru u Rijeci.

Kako piše Novi list, okrivljeni se tereti da je u razdoblju od 2011. do 2013. počinio čak 161 kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

Vrhovni sud odbacio je žalbu optuženog te će monstrum i na sljedeću raspravu u sudskom procesu biti doveden iz pritvora, u kojem se nalazi od siječnja ove godine.

Prijetio joj ubojstvom

Optuženi je s pokćerkom imao i spolne odnose te sa spolnim odnosom “izjednačene radnje” uz primjenu sile i prijetnje žrtvi da o tome ne smije nikome govoriti, jer će u protivnom ubiti nju, njenu majku i sestru, stoji u odluci Vrhovnog suda.

Muškarac se tereti da je tijekom dvije godine najmanje jedanput tjedno, iskorištavajući odsutnost svoje izvanbračne supruge, majke žrtve, nesretnu djevojčicu seksualno iskorištavao na načine da ju je dirao, i po intimnim dijelovima tijela, te tražio da ona njega tako dira. U najmanje pet navrata je s djevojčicom i spolno općio, uz prijetnje ubojstvom, tvrdi Tužiteljstvo.

“Iskoristio je mladu životnu dob oštećenice, koja je tada bila dijete u dobi od deset do dvanaest godina, kao i njezino neiskustvo, te zlorabio odnos povjerenja koje su oštećenica i njezina majka, izvanbračna supruga optuženika, imale prema njemu kao osobi koja se trebala skrbiti o najboljim interesima oštećenice. Optuženik je pokazao naročitu upornost, odlučnost i bezobzirnost te znatan stupanj kriminalne volje u svom postupanju”, dodaje se u odluci o odbijenici optuženiku.

Predviđena kazna je od tri do 15 godina zatvora

Monstrum i njegov odvjetnik žalili su se na rješenje riječkog Županijskog suda koji mu je jesenas produžio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi, nađe li se na slobodi, mogao ponoviti kazneno djelo.

Trenutno je protiv njega u tijeku postupak u riječkom Općinskom sudu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava, a žrtve su njegova pokćerka i vlastita kći. Riječki sud je osnovano produžio istražni zatvor, zaključuje se u rješenju Vrhovnog suda.

Za kazneno djelo za koje se tereti optuženik, spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, uz primjenu prijetnje, predviđena je kazna od tri do 15 godina zatvora./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare