Published On: Sri, kol 7th, 2019

MOMAK IZ KARDELJEVA: Politika Grabar-Kitarović prema BiH je neracionalna

Ne kalkulirajući o tome je li predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izgovorila problematiziranu izjavu ili nije, dobro je to što ju je osobno demantirala, poručio je građanin Kardeljeva.

Prema njegovim riječima, politička pozicija Grabar-Kitarović prema BiH ionako je neracionalna, a proizlazi iz jednostranog tumačenja stanja u BiH koje oblikuje HDZ BiH, a od kojeg ovisi i njezina politička pozicija u Hrvatskoj.

– To je ujedno povezano i s nepostojanjem njezine komunikacije s legalnim predstavnicima BiH. To pak, proizlazi iz njezine političke ovisnosti o HDZ-u BiH, koji ne priznaje rezultate izbora u BiH – kaže građanin.

Na ove činjenice, naš sagovornik upozorava svojim poltičkim djelovanjem u Hrvatskoj.

– Kao što sam, tijekom mojeg nedavnog posjeta Sarajevu, nepostojanje međusobne komunikacije predstavnika Hrvatske i BiH okarakterizirao neprihvatljivim, a što generira loše političke odnose između ove dvije zemlje – dodaje on.

Naglašava da ono što dodatno zabrinjava jeste razina osjetljivosti, pa čak i površnosti koja je vidljiva u reakcijama predstavnika BiH.

– Koliko god razloga imali za to, a imaju ih, njihove su reakcije izvan merituma i kao takve nisu dio rješenja. Jedini koji u ovom trenutku likuju su oni koji valoriziraju politiku ratnog plijena u BiH. Za ime Boga, okrenimo se više politički stabilnoj i sigurnoj zajedničkoj budućnosti – zaključuje građanin Kardeljeva.

Podsjetimo, predsjednica Hrvatske tokom službene posjete Izraelu, kako je to objavio Jerusalem Post, ustvrdila je da je BiH nestabilna država i da njom upravlja militantni islam. Potom je u izjavi hrvatskim novinarima koji prate njenu posjetu odlučno odbacila pisanje izraelskog lista, istaknuvši da to ipak nije točno.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare