Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

Molitva za mir u Ukrajini

Papa Franjo pozvao je vjernike da danas na Čistu srijedu – Pepelnicu, cijela Crkva posti i moli za mir u Ukrajini, a toj inicijativi pridružili su se svećenici, redovnici, redovnice i vjernici laici Vrhbosanske nadbiskupije.

Na kraju Opće audijencije u srijedu, 23. veljače, Sveti Otac uputio je apel za mir u Ukrajini i mirno rješavanje krize, kazavši kako ima veliku bol u srcu zbog pogoršanja stanja u Ukrajini te da poput njega, mnogi ljudi u svijetu osjećaju tjeskobu i zabrinutost.

Istaknuo je potom kako je “ponovno mir sviju ugrožen jednostranim interesima”.

”Želio bih apelirati na one koji imaju političku odgovornost, da naprave ozbiljan ispit savjesti pred Bogom, koji je Bog mira, a ne rata, Otac sviju, a ne samo nekoga, koji želi da budemo braća, a ne neprijatelji. Molim sve uključene strane da se suzdrže od bilo kakvoga djelovanja koje uzrokuje još veću patnju stanovništva, destabilizirajući suživot među nacijama i diskreditirajući međunarodno pravo. Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Pozivam sve da 2. ožujka, Čistu srijedu, učinite Danom posta za mir. Posebno potičem vjernike da se toga dana intenzivno posvete molitvi i postu”, kazao je Papa.

”Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić pridružio se ovoj inicijativi Svetoga Oca te je pozvao sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike laike Vrhbosanske nadbiskupije da obvezni post i nemrs te svoje molitve na Pepelnicu prikažu na nakanu mira u Ukrajini i prestanku ratnih sukoba”, prenijela je nadbiskupov poziv KTA.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Volim što sam Ero🇭🇷
Volim što sam Ero🇭🇷
4 mjeseci prije

🙏🙏🙏

GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
4 mjeseci prije

STA SE MOLITE NESRETNICI, ZA POLA GODINE POCINJE GLAD U NJEMACKOJ.35% PSENICE JE U RUSIJI PLUS UKRAJINCI, 45% KINEZI POJEDU OSTATKU SVIJETA OSTAJE 20%.PUSTITE UKRAJINU TETKU I DOGOVORITE SE SA NJIM.MUJE POCINJE GLAD ZA 3 MJESECA.

Đere
Đere
Šta ti kažeš na ovo?  GROF OD ROGACA
4 mjeseci prije

Savršeno vjerno.

GROF OD ROGACA
GROF OD ROGACA
4 mjeseci prije

EVROPA JE IZVRSILA SAMOUBIHSTVO. JOS NISU SVJESNI U STA JE AMERIKA GURNULA.

Đere
Đere
Šta ti kažeš na ovo?  GROF OD ROGACA
4 mjeseci prije

100% tačno.

Đere
Đere
4 mjeseci prije

Daj ba paapa ne prričaj nam priče.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Đere
4 mjeseci prije

Zar ti nisi u Ukrajini…eno braća ti rusi donose slobodu ukrajincima a DJIKANI u ruševinama traže IKONE…DODO će dobro platiti..

Šaćir soros
Šaćir soros
4 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog i od trećeg ali ne prsta od Dode…