Published On: Sub, pro 16th, 2017

MOGHERINI I HAHN TVRDE: Zakon o trošarinama omogućit će izgradnju modernog autoputa i nova radna mjesta

Usvajanje izmjena i dopuna paketa zakona o trošarinama u Zastupničkom domu BiH važno je postignuće – kaže se u izjavi visoke predstavnice Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federice Mogherini i komesara Johanesa Hahna, o usvajanju reformskog zakona o trošarinama u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

– Ova odluka će dati novi poticaj reformama koje su potrebne kako bi se osigurala dugoročna financijska stabilnost zemlje. Omogućit će Bosni i Hercegovini da radi na izgradnji modernog autoputa i putne infrastrukture, uz važnu podršku međunarodnih partnera, među kojima je i Europska unija. Ovo će zauzvrat otvoriti put ka prijeko potrebnim investicijama i radnim mjestima, te će pružiti značajan poticaj rastu – poručili su Mogherini i Hahn.

Dodaje se da su usvojene mjere – neophodne za budući prosperitet građana. – Odajemo priznanje zastupnicima oba doma Parlamenta što su donijeli tešku kratkoročnu mjeru u interesu bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i njezinih građana. Europska unija i međunarodne financijske institucije će pomno pratiti provođenje ovog zakona – zaključili su Mogherini i Hahn, pri općenje iz Delegacije EU u BiH. /HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare