Published On: Sri, kol 24th, 2016

Mogherini i Hahn pozdravili usvajanje Mehanizma koordinacije: Ovo je važan korak za BiH


Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politikuFederica Mogherini i europski povjerenik za politiku susjedstva i proširenje Johannes Hahn pozdravili su usvajanje Mehanizma koordinacije.
Podsjetili su da to tijelo ima za cilj unaprjeđenje koordinacije i provedbe politike zemlje, uključujući one koje se tiču ​​financijske pomoći EU, kao i da bi se osigurao učinkovitiji i učinkovitiji odnos između BiH i EU.
U zajedničkoj izjavi ocijenili su da je to važan korak koji će se uzeti u obzir tijekom razgovora s Vijećem pri razmatranju aplikacije BiH za članstvo u EU, a njegova učinkovita provedba na svim razinama će biti od ključne važnosti.
Istaknuli su i da je tijekom proteklih mjeseci napravljen napredak u naporima BiH da se približi EU budući da je u srpnju, Protokol za prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) parafiran i odluka je donesena da se krene s programom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) , koji će osigurati ključnu potporu za provedbu Reformske agende.
– EU potiče čelnike BiH da nastave s pojačanim pozitivnim odnosima, da konstruktivno i kroz dijalog rješavaju politička pitanja i fokusiraju se na reforme koje su potrebne za dobrobit bh. građana. S naše strane, nastavit ćemo blizak i dinamičan angažman s BiH kako bi se unaprijedili napori ka članstvu u EU – naglasili su Mogherini i Hahn u zajedničkoj izjavi koju prenosi Delegacija EU u BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>