Published On: Mon, Jun 19th, 2017

Modrić pod istragom! DORH ga sumnjiči da je lagao za Mamića

Protiv Luke Modrića pokrenuta je istraga zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću!

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku objavilo je kako je otvorilo istraživanje protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi prilikom davanja svjedočkog iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza iz članka 305. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (19. 6. 2017.).

DORH tvrdi da je Modrić lagao kada je svjedočio i promijenio iskaz u korist Mamića, s kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine. Lagao je, tvrde, oko datuma kada je potpisan aneks ugovora oko podjele odštete koju je Dinamo dobio od Tottenhama pri njegovom transferu.

“Ispitan u svojstvu svjedoka neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegovog iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi podjele transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub, prenosi Index.hr

Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegovog prvog ispitivanja.”