Published On: Pet, lis 20th, 2017

MODERNA BAJKA Sreli se u klubu, a tek prije vjenčanja je saznala da je on princ

Rijetko kada bajke počnu u noćnom klubu. No, to se dogodilo u Washingtonu kada su se na plesnom podiju kluba Pearl upoznali Ariana Austin i Joel Makonnen. Nije bilo bježanja u ponoć, nitko nije izgubio cipelicu, a bundevu je zamijenio taksi, ipak je to jedna moderna priča! Ono što je čini bajkom jest to što je glavni junak Joel Makonnen u stvarnosti princ.

Dobar upad

Kao i svaka plemenita djevojka, Ariana Austin te noći nije znala za kraljevsko podrijetlo mladića i da je upravo upoznala praunuka posljednjega etiopskog cara Hailea Selasija.

Joel Makonnen, koji je tada imao 23 godine, iskoristio je moderan pristup kada je prišao 21-godišnjoj djevojci i njezinoj prijateljici Jami Ramberan. “Izgledate kao reklama za Bombay Sapphire (vrsta džina, op. a.)”, rekao je princ djevojkama, ne otkrivši, dakako, svoj pravi identitet. Samo nekoliko minuta kasnije obratio se Ariani: “Postat ćeš moja djevojka”. Tako je i bilo.

 Kada se danas, 12 godine poslije i s prstenom na ruci, prisjeća toga dana, Ariana opisuje to razdoblje svog života kao “ljeto koje nikad nije završilo”. U međuvremenu su oboje završili fakultete, počeli karijere, živjeli povremeno u drugim zemljama, čak su se nakratko 2012. godine i razdvojili. No, ljubav je pobijedila i vratili su se jedno drugome, da bi pet godina poslije ona odjenula bijelu vjenčanicu i krenula put oltara. “Mislim da smo oboje osjećali kako smo jedno drugome sudbina. Ali, bilo je nekih stvari koje smo trebali obaviti u međuvremenu”, priča danas Ariana.

Prešutio obitelj

Joel nije Ariani isprva ispričao priču o svojem podrijetlu. Njegovi roditelji David Makonnen i princeza Adey Imru Makonnen završili su u egzilu nakon komunističkog puča 1974. kojim je nakon 40 godina vladavine u Etiopiji svrgnut Davidov otac. Joelov otac izbjegao je krvoproliće jer je studirao u inozemstvu. S vremenom se obitelj preselila u Švicarsku. Ariana Austin, koja je postala prava princeza, za New York Times je rekla kako je njihova priča “spoj crne snage i drevne kršćanske tradicije”. No, ni ona nije Pepeljuga: u Gvajani joj je djed po majčinoj strani bio gradonačelnik glavnoga grada Georgetowna.

Imali su spektakularno vjenčanje, kakvo dolikuje kraljevskom paru, u pravoslavnoj etiopskoj crkvi u Marylandu i time je bajka dobila završetak kakav priliči.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x