Published On: Čet, ruj 30th, 2021

MOĆ WEBA Sudjelovao u obijanju trafike a sada moli da se snimak makne: “Ja i raja mislili smo to svakako naknadno platiti”

Prije dvije noći u sarajevskom naselju Kovačići izvršena je krađa u trafici ‘Nun’, koja je mnogima poznata kao “dežurna trafika” .

Ovu informaciju potvrdio je i vlasnik trafike koji je proslijedio snimak medijima, na kojem se vidi kako tri mladića uzimaju određene količine hrane i pića (čips i sokovi), nakon čega se udaljavaju u nepoznatom pravcu.

U nastavku vam šaljem sinoćnji snimak nadzorne kamere Tr “Nun”, koja se nalazi na Kovačićima. Na navedenom snimku se vide tri lica snimljena prilikom krađe. Također vam šaljem i screenshot navedenog snimka sa jasnijim slikama počinilaca u nadi da iste možete objaviti. – navodi se u poruci jednog od uposlenika pokradenog objekta.

Momak koji je proslijedio smimak imao je još jednu poruku:

“Ukoliko ovaj snimak pomogne da ista lica u skorije vrijeme ne ponove isti čin, bilo gdje, smatrat ću da  je misija uspjela.”

Vlasnik pomenute trafike nije više namjeravao izlaziti u javnost sa detaljima ovog događaja.

S obzirom da su se pojavile špekulacije da policija ‘ne reagira’ u određenim slučajevima krađe, ukoliko ukradeni materijalni iznos ne prelazi određenu cifru, kontaktirali smo portparola MUP KS Mirzu Hadžiabdića, kako bismo potvrdili ovu informaciju i provjerili šta kaže zakon.

“Policija reaguje na sve prijave krađe, bez obzira o kojoj matarijalnoj vrijednosti je riječ. Zadokumentuje se sve u skladu sa zakonom i dostavlja se sve nadležnom Tužilaštvu. Tužilac je taj koji cijeni da li je to djelo beznačajno ili ima neke druge okolnosti koje isključuju postojanje krivičnog djela”, rekao je za Source Hadžiabdić i potvrdio da policiji nije prijavljena nikakva pljačka ili krađa na pomenutoj lokaciji.

Redakciji Source.ba obratio jedan od mladića sa snimka i zamolio ih da obrišu snimak uz opravdanje da su on i njegovi prijatelji ‘uzeli’ robu, koju su naknadno namjeravali da plate. Nije želio davati nikakve dodatne izjave.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Toni
Toni
1 godina prije

Mislio si robu naknadno da vratiš? Matereti.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Toni
1 godina prije

Šibicari. Dno dna.

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Podmladak SDA..trenira..vezba..uvezbava se ..sprema..

Niđe veze
Niđe veze
1 godina prije

Ovakve akcije i dolaze na naplatu kasnije.

Danilo V
Danilo V
1 godina prije

SDA patrole..podmladak..
Krenulo je..
Dosta je bilo obelezavanje obljetnica..tj..mobilizacijskih skupova..
Sledi realizacija..zacrtanih planova..

Toni
Toni
1 godina prije

Jad i čemer. To je budućnost Trokutistana – pljačke, laži, obmane…

Toni
Toni
1 godina prije

Od ovih šupčića samo je Kurti luđi.